Nogomet

Gasperini: 'Nećemo biti pod utjecajem rezultata iz prvog susreta'

Marjan Kreševac • utorak, 10.03.2020.
Gasperini: 'Nećemo biti pod utjecajem rezultata iz prvog susreta'

Atalanta ulazi u uzvratni susret osmine finala Lige prvaka s velikom prednosti iz prve utakmice od 4:1. Rezultat je to koji nudi nadu i optimizam u prolazak u sljedeći krug natjecanja, ali nitko u talijanskim redovima ne očekuje lagan zadatak...

Iako je Atalanta slavila s visokih 4:1 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Valencije, taj rezultat nije pravi odraz onoga što se događalo na terenu. Valencia je pružila solidan otpor, odigrala dobar susret u kojem je imala šanse da rezultat bude puno povoljniji za njih, ali nije ih iskoristila.

Činjenice da u uzvratu neće biti lako svjestan je i trener Atalante Gian Piero Gasperini: "Nećemo biti pod utjecajem rezultata iz prvog susreta, jer jedino na takav način možemo odigrati utakmicu pred nama na najbolji mogući način. Svjesni smo činjenice da s druge strane stoji izrazito opasna momčad i upravo tako ćemo se i postaviti na terenu."

Atalanta se nalazi pred povijesnim rezultatom, plasmanom među najboljih osam momčadi Lige prvaka, no Gasperini tvrdi da fokus mora biti isključivo na susretu ispred njih, a nikako na tome što može biti u budućnosti: "Moramo se fokusirati isključivo na utakmicu ispred nas i na rezultat te utakmice. Ne želim da moji igrači razmišljaju o tome što će biti nakon utakmice."

Ipak teško se odmaknuti od mogućnosti povijesnog uspjeha: "Naravno da smo svi u određenoj dozi zaokupljeni prolaskom u sljedeći krug. Jasno je da nakon rezultata prve utakmice imamo realne šanse za to. Bilo bi to veliko postignuće za igrače, klub i naravno naše navijače. Ušli smo u ovo natjecanje s nadom da ostavimo dobar dojam."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!