Nogomet

FIFA podiže dobnu granicu za nastup na OI, odgađaju se sve međunarodne utakmice u lipnju

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
FIFA podiže dobnu granicu za nastup na OI, odgađaju se sve međunarodne utakmice u lipnju

FIFA je u petak objavila kako bi se dobna granica za nastup nogometaša na Olimpijskim igrama u Tokiju mogla pomaknuti na 24 godine kako bi igrači koji su ovo ljeto mogli nastupiti dobili pravo nastupa i 2021...

Nogometni olimpijski turnir ima posebna pravila što se tiče godišta igrača koji na Igrama nastupaju. Naime, FIFA dopušta nastup igračima do 23 godine uz dopuštenje da svaka zemlja pozove tri starija igrača po rosteru. Tako je odgodom Igara u Tokiju na 2021. došlo do logističkog problema.

Naime, igrači koji ovog ljeta imaju 23 godine i igrali bi u Tokiju u teoriji ne bi mogli nastupiti na Igrama 2021. FIFA je tome odlučila doskočiti te će se za Tokio iznimno dobna granica pomaknuti na 24 godine kako bi svi koji su konkurirali za nastup ovog ljeta moći to učiniti i sljedeće godine.

To je predložila radna grupa u paketu mjera zajedno s prijedlogom da se odgode sve međunarodne utakmice koje su se trebale igrati u lipnju. To se na kraju odnosi samo na prijateljske susrete jer su već odgođeni EURO, Copa America i Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Odluke treba potvrditi Fifin Biro koji je u suštini suženo Fifino tijelo za donošenje odluka. No izgleda da je sve samo formalnost te da imamo dvije novosti iz krovne svjetske nogometne organizacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!