Košarka

NBA odluke o budućnosti neće donositi u travnju, istražuju se brzi testovi

Matej Kačan • utorak, 07.04.2020.
NBA odluke o budućnosti neće donositi u travnju, istražuju se brzi testovi

U razgovoru s TNT-ovim Erniejem Johnsonom je povjerenik NBA lige Adam Silver otkrio kako liga u travnju sigurno neće donositi nikakve važne odluke koje se tiču nastavka natjecanja...

Nastavlja se borba protiv koronavirusa i pokušaju pronalaska načina na se sportski svijet pokrene. U tome prednjače američki sportovi koji iznova istražuju nove mogućnosti i potencijalna rješenja jer je situacija sa zarazom u toj zemlji sve gora, a predsjednik Donald Trump inzistira na tome da se zemlja i sport pokrenu.

Tako ESPN-ov Baxter Holmes govori kako su NBA liga i Udruženje NBA igrača navodno istraživali mogućnosti te su se raspitivali o testovima na koronavirus koji rezultat daju za samo 15 minuta. Navodi se kako je test sličan onom mjerenju šećera u krvi za dijabetičare, laganim ubodom prsta.

"Brzi rezultati testova su ključni za povratak poslu, sportu i svemu. Koji god posao radili u kojem god okruženju, ako komunicirate s ljudima će se svi na taj način osjećati sigurno. Sport nije ništa drukčiji od toga", kazao je anonimni NBA generalni menadžer.

Trenutno je jedna od većih briga za NBA, ali i cijele SAD nedostatak testova i to onih pouzdanih. Svakog dana se na tržištu pojavljuju novi, komercijalni testovi i pitanje je koji od njih su dovoljno precizni da im se može vjerovati. Također, postavlja se i pitanje što učiniti ako se takvim brzim testom dobije pozitivan rezultat nekog od igrača, kao i koliko često bi se testiranja provodila.

Spominjale su se i solucije zatvaranja lige u jedan grad i dvoranu u kojoj bi se doigravanje odigralo odvojeno od ostatka svijeta, ali to su sve velike odluke koje zahtijevaju dane i tjedne razmatranja. Zato je NBA povjerenik Adam Silver u razgovoru s TNT-ovim Erniejem Johnsonom kazao kako se odluke neće donositi u travnju.

Također, kazao je kako još nije siguran hoće li se odmah ići u doigravanje ili će se prvo regularna sezona odigrati do kraja. No, svakako je zdravlje svih uključenih prvi prioritet pri donošenju bilo kakve odluke.

Od igrača su se u medijima javili krilo Bostona Jason Tatum te krilo LA Lakersa Danny Green, a njihova je poruka bila jednaka. Igrači traže način i žele da se sezona nekako spasi i odigra do kraja pod svaku cijenu.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!