Košarka

LeBron James: 'Ako se sezona prekine, nećemo imati osjećaj dovršenog posla'

Matej Kačan • četvrtak, 09.04.2020.
LeBron James: 'Ako  se sezona prekine, nećemo imati osjećaj dovršenog posla'

Igrač LA Lakersa i najveća NBA zvijezda LeBron James je u video konferenciji s američkim novinarima komentirao cjelokupnu situaciju u Lakersima, NBA ligi i svijetu...

Nakon godina i godina muke i nezadovoljstva, ove su sezone navijači Lakersa bar nakratko došli na zelenu granu. Nakon što je na ljeto 2018. u Los Angeles stigao LeBron James, u godinu dana je odrađena velika obnova pa je lice ekipe potpuno promijenjeno.

Došlo je mnogo novih igrača na čelu s Anthonyjem Davisom, a promijenjen je i kompletan stručni stožer. Zato se nisu mogli odmah očekivati veliki rezultati, ali je dosadašnji tijek sezone nadmašio sva očekivanja. O tome, ali i o cjelokupnoj situaciji s koronavirusom je za američke novinare govorio upravo James.

"Mogu pronaći zadovoljstvo u tome što je naša momčad uspjela učiniti s novim trenerom, sustavom, kompletnim novim trenerskim stožerom i toliko novih igrača i dijelova u našoj ekipi. Radili smo stvari koje iskreno, kao što vam cijelu sezonu govorim, nisam mislio da možemo raditi toliko brzo. Mislio sam da će nam trebati više vremena, ali sam bio u krivu. Bio sam vrlo mnogo u krivu oko toga."

Ako sezona završi na ovoj točki, James smatra da nitko neće imati osjećaj dovršenog posla i ispunjenosti. Pogotovo ne Lakersi koji su bili jedni od glavnih favorita za naslov. Uz to, cijela organizacija te navijači Lakersa je prolazila kalvariju van terena u prvoj rezultatski uspješnoj sezoni nakon sedam godina. prvo je tragično poginuo Kobe Bryant, a sad se dogodila i ova situacija s virusom.

"Sve kroz što smo prolazili ove sezone, usponi i padovi i to ne samo na terenu, već i izvan; sve što smo morali izdržati kao dio Lakersa te kao igrači, stožer i organizacija, bilo je toliko toga. Tako da ne bismo imali osjećaj kao da smo dovršili posao. No bili bi ponosni na to što smo uspjeli postići do ovog trenutka. Moći ću pogledati unatrag i reći - OK, učinili smo nešto posebno u tom malom vremenskom periodu", kazao je James.

U početku je James kategorički odbio igrati utakmice bez prisustva navijača, ali je trenutno svjestan činjenice da će to nekad morati biti realna i izgledna opcija pa je oko tog pitanja dosta omekšao i promijenio stav.

"Ako dođe do točke da igramo bez navijača, znat ćemo da imamo najvjernije Lakere sa sobom u duhu. Znamo da će navijati za nas na svojim mobitelima i tabletima dok gledaju kako igramo te se nadam da možemo uhvatiti tu energiju za koju znamo da dolazi od njih. Da uhvatimo tu odanost koju imaju ne samo ove sezone, već otkako su Lakersi u Los Angelesu pa se nadam da ćemo to usmjeriti i kanalizirati. Tu energiju, taj fokus te da to ponesemo sa sobom bilo da smo u Staplesu bez navijača ili na nekoj izoliranoj lokaciji dok igramo košarku."

James je u podcastu s bivšim suigračima iz Cavsa Richardom Jeffersonom i Channingom Fryejem poprilično izravno i kontroverzno rekao kako neće pristati na opciju da se sve utakmice igraju na jednom mjestu, ali je omekšao stav i oko te opcije.

"Vjerujem da bih voli nastaviti sezonu jednom kad dobijemo dozvolu za neku vrstu aktivnosti i ova pandemija se stavi pod kontrolu. Mi smo u poziciji da se možemo vratiti i boriti za naslov, vratiti se i raditi što volimo, činiti naše navijače ponosnima dok smo na parketu. Pa čak i ako je to na nekoj izoliranoj lokaciji, bio to Las Vegas ili bilo gdje drugdje gdje nas mogu zadržati uz najbolje šanse za sigurnost, ne samo na parketu, već i van njega, onda ćemo imati razgovore o tome."

Za kraj je LeBron odgovorio na pitanje nedostaje li mu NBA, a pokušao je naći širi smisao u svemu ovome jer naravno da su svi svjesni da sport trenutno nije najvažnija stvar na svijetu.

"Naravno da mi nedostaje NBA. Ovo je prepreka na cesti za cijeli svijet, ne samo Amerikance. Ovo je test za našu mentalnu snagu, duhovnu snagu, za sve. Postalo nam je tako ugodno u našim svakodnevnim životima i sad je vrijeme za pauzu od toga.", nadahnuto je završio James.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!