Rukomet

Vujović: 'U Zagreb bih doveo Sagosena, a trenutno je Duvnjak bolji'

Mihaela Bradovski • subota, 11.04.2020.
Vujović: 'U Zagreb bih doveo Sagosena, a trenutno je Duvnjak bolji'
Foto: Pixsell

Veselin Vujović u podcastu je progovorio o Domagoju Duvnjaku, Ivanu Baliću, Nikoli Karabatiću, Sanderu Sagosenu, najboljim igračima danas, sutra i u prošlosti...

Veselin Vujović kao igrača budućnosti vidi Sandera Sagosena. Sjajni Norvežanin trenutno je član PSG-a, ali od sljedeće sezone nosit će dres Kiela.

"Sagosena bih odmah doveo u Zagreb. On je prirodni nasljednik Nikole Karabatića. Prije sedam-osam godina bilo koji malo jači klub u Europi mogao je samo dovesti Karabatića i bio bi prvak Europe. Ima sve, što se tiče obrane, igre u napadu, svega onog što jedan lider mora imati. To je sada Sagosen. Ima jednu drsku crtu koja nije primjerena Skandinavcima, uđe u sukob, posvađa se i verbalno i fizički, a fizičke predispozicije su mu nevjerojatne", kaže Vujović za podcast Balkan Handballa.

U ovom trenutku Domagoj Duvnjak je bolji igrač, ali budućnost je Sagosen.

"Duvnjakova karijera je u jednoj ravnini, on je neviđen igrač, ekstremno kvalitetan, a Sagosen je igrač koji će pak još jedno sedam-osam godina igrati na vrhunskoj kvaliteti. Kada bih morao reći tko je sada bolji igrač, u ovom trenutku i za godinu dana, onda je to Duvnjak. Međutim na duži period, onda je to Sagosen."

Duvnjaka vidi kao rukometnog gospodina, ali s liderskom crtom.

"Ako dobro pratite Duvnjaka u trenucima kada mu ekipa ne igra dobro ili gubi, koliko onda raspravlja sa sucima, sugerira svom treneru, viče na suigrače... Nema razloga to raditi ako je rezultat u egalu da ne dovede svoje igrače u minus poziciju, ali ima karakter. On je napravio finu crtu između dobrog odgoja i pobjedničkog karaktera koji neosporno posjeduje. Znači on je u svakom slučaju za mene gospodin. Sjetimo se i Cvebe Horvata kakav je bio gospodin na terenu. Ivano Balić je bio klasična baraba, ali i neviđeni genijalac, jedan od najboljih igrača koje je svijet ikada vidio. Neka mi nitko ne zamjeri, ali ne usudim se reći koji je igrač bolji između Balića i Duvnjaka."

Vujović ima i vrlo visoko mišljenje o Nikoli Karabatiću kojeg vidi kao jednog od najboljih u povijesti.

"Kada je zdrav, nema problema. Iz nekog razloga je izgubio na skočnosti i prečesto sada ide u duele jedan na jedan i taj neki šut iz kontakta. Ranije je to radio i bez toga, ali znate priču o starom lavu, bolje ga ne dirati dok spava. Nikola je genij i obilježio je svoju eru i ako netko nekada bude mjerio, može da ponese titulu igrača svih vremena."

#ostanitedoma

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!