Košarka

Longin: 'Početkom lipnja ćemo znati sudbinu ABA lige i budžet, prvo ćemo razgovarati s Jusupom'

Matej Kačan • subota, 16.05.2020.
Longin: 'Početkom lipnja ćemo znati sudbinu ABA lige i budžet, prvo ćemo razgovarati s Jusupom'
Foto: Pixsell

Sportski direktor KK Zadar Branimir Longin prokomentirao je povratak treninzima mladih igrača u klubu, a otkrio je i kada bi se trebala znati sudbina ABA lige i planovi kluba za budućnost...

Košarka se popuštanjem koronavirusa vratila i u "Grad košarke" pa se s treninzima krenulo i u KK Zadar. Zasad treniraju igrači iz omladinskog pogona pod palicom trenera kadeta i juniora, ali se po riječima sportskog direktora Branimira Longina uskoro očekuje priključenje seniora koji su pod ugovorom. Longin je za portal Sport 023 prokomentirao situaciju u klubu.

"Zadovoljni smo s radom mladih, mislim da je ovo za njih važan i idealan period. Dobro smo posložili taj omladinski pogon u zadnjih par godina. Sve selekcije su nam respektabilne, možda juniorska kaska, ali su druge dvije možda i najbolje u državi. Dobro se radi i organizacija je na jednom višem nivou. Nadam se da će neki od tih mladića u budućnosti igrati i za prvu ekipu, mi vjerujemo u njih i treba vidjeti hoće li i trener prve ekipe vjerovati nekom od njih. Moramo svi skupa biti strpljivi, ali sam optimističan i vjerujem da ćemo ove sezone imati pomlađenu momčad", najavio je Longin smjer u kojem klub želi ići.

Juniorima bi se uskoro trebala priključiti i nekolicina igrača koji imaju ugovore pa bi se moglo krenuti u pravi kompletirani rad s prvotimcima koji će se bez nekih pauza produljiti i na ljeto.

"Pod ugovorom su Junaković, Uljarević, Palokaj, Planinić, Gilbert i Vujičić i njih očekujemo već sljedeći tjedan. Očekujem da se vrlo skoro priključe juniorima i da krenemo s pravim radom. Bili smo van treninga dva mjeseca i mislim da nema potrebe za pauzom u srpnju i kolovozu. Možda tek dva tjedna za mlađe kategorije sredinom srpnja, a onda ranije nego inače krećemo s pripremama za seniore."

Iako su sve oči i misli uperene na sljedeću sezonu, službeno ni ova još nije gotova. Iako je po svoj prilici regularni dio ABA lige gotov, čeka se službena odluka o doigravanju lige, kao i o ispadanju te promociji u europska natjecanja. O tome ovisi i budžet ekipe za sljedeću sezonu, a želja je zadržati i neke domaće igrače koji su iznijeli ovu sezonu.

"Još nema novih informacija, čeka se odluka Eurolige s kojom će i odluka ABA lige biti vezana. To bi se trebalo dogoditi kroz desetak dana pa ćemo i mi znati budžet za sljedeću sezonu. Sigurno će biti manji nego prije, a nakon što ga saznamo krećemo u razgovore s igračima koji su nam interesantni, kao i s trenerima, jasno najprije s Danijelom Jusupom. Razgovarat ćemo s većinom igrača od prošle sezone, pa tako i s Mavrom i Ivanovom i vidjeti što i kako dalje", otkrio je Longin.

Tako je sportski direktor Zadra još jednom negirao glasine da je Zadar prekrižio suradnju s Jusupom, ali kadrovska križaljka u Zadru daleko je od sigurne i riješene. Iako govori o igračima pod ugovorom te o pregovorima s onima kojima ugovor ističe i s trenerom, postoji mogućnost da i sam Longin ne ostane u klubu jer i njegov ugovor ističe u srpnju. Prema neslužbenim informacijama iz krugova bliskih klubu, želja Zadrana je da njegova zamjena bude Tihomir Bujan, dok bi s njim kao trener došao i sadašnji stručnjak Alkara Damir Milačić.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!