Nogomet

Kulešević o sudačkim odlukama: 'Nismo mogli protiv ovakve pošasti'

Matej Kačan • nedjelja, 31.05.2020.
Kulešević o sudačkim odlukama: 'Nismo mogli protiv ovakve pošasti'
Foto: Pixsell

Nakon ispadanja njegove ekipe u polufinalu Kupa, trener Osijeka Ivica Kulešević je imao štošta za prigovoriti sucu večerašnjeg susreta Igoru Pajaču...

Odmah po završetku susreta Rijeke i Osijeka se znalo da će gostujući tabor imati mnogo toga za reći na suđenje. Osijek je vodio 2:0, ali je Rijeka uz igrača više i s jedanaestercem za 2:2 preokrenula susret i slavila s 3:2.

Zato je mirnoću potpuno izgubio i inače staloženi stručnjak na klupi Osijeka Ivica Kulešević koji je i u izjavi nakon susreta za kamere HRT-a očekivano u glavni fokus stavio sudačke odluke.

"U svim analizama, emisijama i snimkama se vidjelo da nam protiv Rijeke na posljednjoj prvenstvenoj utakmici nije sviran čist penal. Mislili smo tada da je slučajno, ali večeras vidimo da nije slučajno. Žao mi je da su ljudi nakon svih patnji i tri mjeseca bez nogometa večeras morali ovo vidjeti. Ovo je sramota, ne bi se smjelo događati u polufinalu Kupa u 2020. godini s VAR-om. Da se dogodilo u Jugoslaviji, kad nismo sve ovo imali, razumio bih. No ovo sada je sramota", kazao je Kulešević.

On je poznat kao vrlo miran trener, ali je večeras bio vidno razočaran i ljut pa je i još za vrijeme susreta kraj terena dobio žuti karton. U istom je tonu nastavio i u izjavi.

"Svi suci me poznaju, znaju da sam jedan od najkorektnijih i najpoštenijih trenera. Nikad se javno nisam očitavao o suđenju, ali ovo nema smisla. Čestitam igračima jer su napravili sve što su mogli. Znali smo da možemo, vjerovali smo, ali nismo mogli protiv ovakve pošasti. Ostaje nam borba za Europu, siguran sam da ju možemo dohvatiti, nadam se da ćemo se oporaviti od ovog šoka", poručio je trener poražene momčadi.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!