Košarka

NBA treneri stariji od 65 godina možda neće moći na klupe

Matej Kačan • petak, 05.06.2020.
NBA treneri stariji od 65 godina možda neće moći na klupe
Foto: Pixsell

Povjerenik NBA lige Adam Silver je za američku televiziju kazao kako postoji mogućnost da NBA treneri stariji od 65 godina ne sjednu na klupe po povratku lige u Orlandu...

Poznato je već da su stariji ljudi rizična skupina u pandemiji koronavirusa, a povjerenik NBA lige Adam Silver to shvaća ozbiljno. Usvojen je protokol NBA lige o povratku 31. srpnja, a prvotno je navedeno da će treneri stariji od 65 godina za vrijeme utakmica nositi maske.

Protiv toga su se pobunili Albin Gentry iz Pelicansa (65) te Mike D'Antoni iz Rocketsa (69) koji su kazali da je nošenje maski u redu ako ih nose svi, a ne da se stariji treneri izdvajaju od drugih.

No Silver je otišao korak dalje pa je za TNT kazao kako postoji mogućnost da treneri stariji od 65 uopće ni ne sjednu na klupu jer ih liga želi zaštititi od igrača jednom kad utakmica krene. U tom bi slučaju treneri bili uz igrače u Orlandu, ali bi poštovali distancu i ne bi mogli voditi momčadi na utakmicama.

"Na kraju dana, oni su liga i oni će odabrati. Ja mislim da je to što rade nepošteno. Razumijem rizik kojem se izlažem ako se zarazim. Ali želim biti uz svoju momčad i raditi svoj posao, zato sam i plaćen", kazao je Gentry.

Ako se granica postavi na 60 godina, ugrožen bi mogao biti i trener Dallasa Rick Carlisle koji je ujedno i predsjednik Udruge NBA trenera te je kao takav odmah pričao sa Silverom koji je ipak uvidio da je ubrzao s najavama.

"Upravo sam razgovarao sa Silverom i on je priznao da je požurio s izjavama za TNT. Zdravlje i sigurnost trenera je prvo i najvažnije. No sasvim je moguće da NBA trener u svojim šezdesetima ili sedamdesetima bude zdraviji od nekog u tridesetima ili četrdesetima. Razgovor se nikad ne bi smio svoditi na dob osobe. Adam me uvjerio da ćemo na ovom raditi zajedno i da ćemo odrediti način koji je siguran i pošten prema svim trenerima", kazao je Carlisle.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!