Nogomet

Golubickas se javio iz bolnice: 'Samo moram biti strpljiv'

Sportnet • utorak, 09.06.2020.
Golubickas se javio iz bolnice: 'Samo moram biti strpljiv'
Foto: Pixsell

Dan nakon operacije čeljusti, koja je puknula na dva mjesta, 20-godišnji veznjak Paulius Golubickas odmara se u bolničkom krevetu, oduševljen podrškom i prepun optimizma...

Trenutak u kojem se Paulius Golubickas (20) u punom trku sudario s braničem Slaven Belupa i ostao u krvi ležati na travi izazvao je velik šok za suigrače, trenera, stručni stožer, sve ljude iz kluba, ali i gledatelje pred malim ekranima. Izgledalo je zaista ružno, mnogi su se i primili za glavu vidjevši što se dogodilo, ali nije to bilo ni izbliza dovoljno da zaustavi mladog Litvanca na njegovu putu prema snovima.

"Evo me u krevetu, ležim i odmaram. Situacija je puno bolja nego prije operacije, ali sad treba biti strpljiv i napraviti sve da se što prije oporavim. Znam da će trebati vremena, ali spreman sam na to - javio se Paulius u ponedjeljak, dan nakon operacije kojom su mu liječnici "popravili" kosti vilice, koja je puknula na dva mjesta."

"Sad već mogu i pričati, čak i voditi razgovor, ali umara me svaka rečenica, svaki pokret čeljusti. U ovom trenutku je bolje pričati što manje", opisao je trenutačno stanje Paulius, zbog čega smo razgovor i vodili porukama.

Dobro pamti svaki detalj iz te šeste minute subotnje utakmice.

"Ma naravno, sjećam se svega. Pojurio sam za loptom i nisam se uspio zaustaviti prije nego što sam udario u rame Slavenova braniča. U tom trenutku čuo sam da je nešto puknulo i odmah sam znao da se dogodilo nešto prilično loše. Suigrači i sudac okupili su se oko mene, ali nisam mogao ništa reći, samo sam pokazivao na vilicu i pokušavao im objasniti da se s njom nešto dogodilo. Vidio sam da su mislili da je možda i nešto gore, pa čisto da ih smirim", pronalazi Golubickas i snage za malo humora.

Dado, Dejvi i Roman, dečki iz kluba, odmah su ga utrpali u automobil i odvezli u koprivničku bolnicu, odakle su ga poslali u Zagreb.

"Put za Zagreb bio je jako dobar. Slušali smo utakmicu na radiju i navijao sam za dečke da dođu do tri boda. I bilo mi je užasno žao što im ne mogu pomoći... Šteta što nismo pobijedili, ali siguran sam da su moji suigrači napravili sve što su mogli. Kao što sam siguran i da će pobjede doći vrlo brzo", okrenuo se Paulius zbivanjima na terenu, od kojih će biti izoliran najmanje šest tjedana. Donji dio vilice i dalje praktički ne osjeća, pokušava govoriti što manje, ali jasno mu je da stvari idu na bolje.

"Kako mi se čini, operacija je prošla uspješno, a tako su govorili i liječnici nakon što su me pregledali dan poslije. Svi zubi ostali su u ravnini, ne trebam nikakve dodatne zahvate i vjerujem da će sve biti u najboljem redu", optimističan je talentirani veznjak, koji je posebno želio naglasiti jedno:

"Želim zahvaliti liječniku koji me operirao i njegovom timu na svemu što su napravili. Također, želim zahvaliti klubu, od predsjednika, direktora, trenera, suigrača, pa do svih ljudi u klubu. Naravno, hvala i mojoj obitelji i prijateljima, svi zajedno bili su mi velika, ogromna potpora. Nevjerojatni ste, svi do jednoga!"

Za kraj nas je i razveselio s još malo dobrih vijesti.

"Bude li sve u redu, već u srijedu će me pustiti kući iz bolnice!"

Izvor: HNK Gorica

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!