Nogomet

Kevin Durant kupio udio u MLS klubu

Matej Kačan • ponedjeljak, 15.06.2020.
Kevin Durant kupio udio u MLS klubu
Foto: Pixsell

Bivši VP NBA lige Kevin Durant je u procesu oporavka od puknuća Ahilove tetive, a u pauzi od košarke je odlučio zaploviti poslovnim vodama pa je kupio pet posto u MLS ekipi Philadelphia Union...

Velika NBA zvijezda, a očito i obožavatelj nogometa Kevin Durant je odlučio spojiti svoju ljubav prema sportu i poslovne interese pa se priključio grupi dioničara MLS ekipe Philadelphia Union. Durant je kupio pet posto udjela, a postoji opcija i za povećavanje Durantove participacije u budućnosti.

"Uvijek sam bio nogometni obožavatelj i uvijek sam se želio uključiti u taj svijet na način koji nešto znači. Moja ekipa i ja smo odmah osjetili povezanost s Philadelphia Unionom, njihovim vlasnicima i njihovom vizijom partnerstva. Iako me nećete vidjeti na utakmicama odmah, moj tim i ja ćemo preuzeti aktivnu ulogu u zajednici te se nadam da možemo vratiti nešto Chesteru i Philadelphiji", kazao je Durant.

Durant je vlasnik tvrtke "Thirty Five Ventures" koja će u suradnji s klubom otvarati i razvijati programe za podršku zajednici, a u vidu nedavnih događaja će isticati probleme društva i rasne nejednakosti koji potresaju društvo, a sudjelovat će i u oporavku društva od krize uzrokovane koronavirusom.

Union je u glavnom dijelu MLS-a uzeo tek bod u dva susreta, ali je liga pauzirana u ožujku zbog koronavirusa. Nogomet će se u Americi nastaviti u srpnju turnirom sličnog formata kao i Svjetsko prvenstvo, ali s pet grupa od po četiri ekipe te jednom sa šest, a nakon toga slijedi doigravanje na ispadanje.

Philadelphia je u najvećoj grupi A zajedno s Chicago Fireom, Orlando Cityjem, New York Cityjem, Nashvilleom i Inter Miamijem.

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!