Košarka

Valencia i Real odradili posao, Burgos iznenadio Zaragozu

Matej Kačan • četvrtak, 18.06.2020.
Valencia i Real odradili posao, Burgos iznenadio Zaragozu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Krenulo je i natjecanje u skupini B završnice španjolske ACB lige, a očekivane pobjede su upisali Valencia i Real Madrid. U posljednjem susretu dana je San Pablo Burgos iznenadio Zaragozu...

Stvari se i u španjolskom sportu polako vraćaju u normalu pa je nakon nogometne La Lige krenula i košarkaška ACB liga. Završnica se igra na neutralnom terenu u La Fonteti, a u četvrtak je započelo natjecanje u skupini B gdje se natječe šest klubova. Prvi dan je donio dva očekivana rezultata i jedno iznenađenje u posljednjem susretu.

U prvom susretu dana je status favorita opravdao euroligaš Valencia koji nije dopustio pauzi i otkazivanju Eurolige da ga omete. U susret protiv Andorre se ušlo maksimalno ozbiljno i tek je nekoliko minuta bilo potrebno za prilagodbu pa je na koncu prve dionice već 22:14.

Takva se prednost održavala sve do posljednje četvrtine kad je krenula nova velika serija Valencije koja podiže rezultat na konačnih 90:74. Abalde sa 17 poena i Tobey sa sjajnim double-doubleom od 15 poena i 13 skokova su vodili pobjednike, a kod Andorre je prvi čovjek bio Jelinek s 11 poena.

Uraganskim startom u prvoj četvrtini s čak 11 pogođenih trica je Real postavio sulud napadački ritam pa je nakon deset minuta 37:16. No nije bilo realno da igrači kraljevskog kluba tako nastave šutirati pa je Gran Canaria do poluvremena smanjila na deset razlike, a napadački siromašna igra u trećoj dionici je opet pogodovala Kanarincima.

Tako je na ulasku u zadnjih deset minuta sedam razlike za Real koji je ipak protivnika u zadnjoj četvrtini ostavio na 11 poena te je rezultat podignuo do sigurnih 91:73. Najbolji strijelac susreta je došao iz redova poražene momčadi, a to je bio Costello s 26 poena i osam skokova, dok su kod Reala po 19 dali Llull i Carroll.

U posljednjem susretu dana je Zaragoza pokazala znakove hrđe nakon tromjesečne pauze. Košarkaši Burgosa su dobro krenuli, nakon prvih deset minuta su vodili s pet poena razlike, a do kraja nisu ispali iz utakmice. Došla je Zaragoza čak i do izjednačenja, ali je Burgos izdržao i s 92:86 dolazi do prve pobjede.

Dva najbolja strijelca su došla iz poražene ekipe, a to su bili Ennis i Benzing s po 15 poena, dok je 14 kod Burgosa zabio McFadden. Poen manje je zabio Lima.

ACB liga, 1. kolo završnice:
Valencia - Andorra 90:74
Real Madrid - Gran Canaria 91:73
Burgos - Zaragoza 92:86

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!