Tenis

Marin Čilić novim porazom zaključio prvi dan Adria Toura u Zadru

Branimir Korać • nedjelja, 21.06.2020.
Marin Čilić novim porazom zaključio prvi dan Adria Toura u Zadru
Foto: Pixsell

Završen je prvi dan Adria Toura, a okončan je porazom Marina Čilića od Alexandera Zvereva. Čilić je imao priliku za pobjedu, ali ju je ispustio i raspao se u tie-breaku...

Marin Čilić zaključio je prvi dan Adria Toura s dva poraza. Za razliku od Borne Ćorića koji je upisao pobjedu i poraz, Marin je dva puta poražen i to oba puta u dva seta.

Za razliku od dvoboja protiv Andreja Rubljova koji ga je svladao s visokih 4:1 u trećem setu, Čilić je protiv Zvereva imao dosta prilika, ali nije znao dovršiti posao.

Prvi set izgubio je u tie-breaku s vrlo uvjerljivih 7:1. Dotad je meč bio ravnopravan. ali u sedmoj igri Čilić nije igrao dobro i glatko je poražen.

Drugi set donio je potpuno drugačiju sliku. Marin je tu izgledao puno bolje i sada je došlo vrijeme za pad Zvereva koji u tom razdoblju nije uzeo niti jedan gem. Glatkih 4:0 za Čilića i ulazak u treći set.

Tamo je Čilić imao break od početka, Zverev se vratio na 2:2, ali Marin odmah radi novi break i dolazi do servisa za meč. Nije uspio doći i do meč lopte jer Zverev uzvraća novim breakom i set odlazi opet u tie-breaku. Slično kao i u prvom, Čilić se ponovno raspada i Zvere lakoćom dolazi do 7:1 i pobjede.

Čili je izgubio svaku šansu za ulazak u finale, ali Zverev još uvijek nije. Ako Marin svlada Danila Petrovića, a Zverev Rubljova, Nijemac će u finale na megdan Đokoviću.

Adria Tour, skupina B, drugo kolo:
Alexander Zverev (Njemačka) - Marin Čilić (Hrvatska) 4:3(1), 0:4, 4:3(1)

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!