Košarka

Burgos i Valencia pobjedama izbacili Real s mjesta za polufinale

Matej Kačan • petak, 26.06.2020.
Burgos i Valencia pobjedama izbacili Real s mjesta za polufinale
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Završeno je natjecanje po skupinama i u grupi B ACB lige u Valenciji, a domaćin turnira i San Pablo Burgos su svojim pobjedama presudili Realu iz Madrida koji je završio svoje natjecanje i prije polufinala...

Veliku senzaciju smo doživjeli posljednjeg dana natjecanja po skupinama u ACB ligi. Slijede polufinala, a tamo će iz skupine B ići Valencia i San Pablo Burgos koji su pobjedama s prva dva mjesta istisnuli Real iz Madrida koji tako neće braniti naslov.

San Pablo je u prvom susretu dana gubio od Andorre s 13 poena zaostatka, ali je fantastičnim početkom četvrte dionice sve nadoknadio te je čak imao i pet razlike pri kraju, a slavio je s konačnih 88:86 te je tako osigurao svoje mjesto ispred Reala zbog pobjede u drugo kolu i boljeg međusobnog omjera.

Bivši Cedevitin igrač Vitor Benite je s 23 poena vodio pobjednika, dok je 19 dodao Dragan Apić. Kod Andorre je 19 ubacio David Jelinek uz tri suigrača s po 12 poena.

Real je definitivno otpao kad je pobjedu upisala druga ekipa koja je svladala kraljevski klub u grupi, domaćin Valencia. Od početka je domaćin ozbiljno shvatio susret protiv Gran Canarije pa je uz manje obrambene probleme nakon prve dionice vodio s 29:23, a sjajnim ulaskom u treću dionicu je prelomio susret i slavio s 97:81.

Jordan Loyd je zabio 23 poena kod Valencije, a 18 je dodao Mike Tobey. 15 je kod Gran Canarije zabio Demonte Harper, a zakazali su veterani Bourousis i Omar Cook koji su kombinirano zabili tek 13 poena, ali je barem Cook dodao osam asistencija, dok je grčki centar odigrao tek deset minuta.

Utakmicu bez rezultatskog značaja i isključivo za prestiž su odigrali Real i Zaragoza. Real je do utakmice već znao da je ispao, dok je Zaragoza iz utrke ispala gotovo odmah očajnim partijama u prva tri susreta. Igrači Pabla Lasa su ipak susret shvatili ozbiljno pa su nakon 30 minuta vodili sa 16 poena prednosti, a tek je u zadnjoj dionici smanjila Zaragoza na konačnih 97:88.

Walter Tavares je s 22 poena vodio Real, a 17 uz šest asistencija je na svom vjerojatnom oproštaju od bijelog dresa ubacio Facundo Campazzo koji je pred odlaskom u NBA. Kod Zaragoze je 13 zabio Dylan Ennis, dok su po poen manje zabili Carlos Alocen i Jaime Pradilla.

Polufinala se igraju u nedjelju, a sastat će se Barcelona i Burgos ze Valencia i Baskonia u euroligaškom dvoboju.

ACB liga, završnica 5. kolo:
San Pablo Burgos - Andorra 88:86
Gran Canaria - Valencia 81:97
Real Madrid - Zaragoza 97:88

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!