Nogomet

Gyurcso: 'Volio bih igrati u Mađarskoj zbog obitelji, ali se moram osjećati cijenjeno'

Matej Kačan • subota, 04.07.2020.
Gyurcso: 'Volio bih igrati u Mađarskoj zbog obitelji, ali se moram osjećati cijenjeno'
Foto: Pixsell

Nakon jako dobre sezone s 15 golova i 12 asistencija na posudbi u rodnoj Mađarskoj, Hajdukov Adam Gyurcso se vraća u Split. O njegovoj će se sudbini odlučivati u kratkoj pauzi između dvije sezone...

Nakon što mu je istekla posudba u Puskas Akademiji, Hajdukov krilni igrač Adam Gyurcso se mora vratiti iz rodne zemlje u Split. Za Hajduk nema pravo nastupa u ova četiri kola, ali će biti na raspolaganju za treninge. U razgovoru za mađarske medije se dotaknuo minule sezone u Mađarskoj, ali i Hajduka.

"Kad sam posuđen u Puskas Akademiju sam rekao da je najvažnije igrati. Jesen je bila dobra i zabio sam sedam golova, ali sam na proljeće zbog cijele situacije imao problema s fokusom. No moram biti zadovoljan kad pogledam statistiku i sezonu, timski sam igrač. Naše treće mjesto je dobar uspjeh s obzirom na bodovni zaostatak prije koronavirusa. Na kraju je klub po prvi put ušao u Europu", kazao je Hajdukov igrač na posudbi.

Nakon dobre odigrane sezone, slijedi povratak u Split. Gyurcso je i dalje igrač Hajduka, a bit će priključen treninzima iako nema pravo nastupa za Hajduk zbog odrađene polusezone u drugom klubu.

"Moram biti u Splitu za prvenstvenu utakmicu protiv Osijeka. Ostala su još četiri kola i nije nebitno kako će Hajduk završiti. Split je posebno mjesto, nije važno samo pobijediti, već i igra mora biti lijepa. Što očekujem od svoje budućnosti? Trener više nije isti, bilo je i promjena u vodstvu kluba. Trenirat ću od ponedjeljka, ali nemam pravo nastupa zbog posudbe u drugi klub ove sezone. Ne mislim da će se trener osloniti na igrača za kojeg zna da mu trenutno ne može pomoći", kazao je mađarski krilni igrač.

On u ova četiri kola nema pravo nastupa za Hajduk, ali ga ugovor s Hajdukom veže do 2021. godine, a sezone će zbog gustog rasporeda biti praktički spojene. Sam igrač ne zna računaju li na njega u Hajduku, a on bi se voli vratiti u Mađarsku.

"Ne znam kakva mi je situacija u klubu, hoće li se noktima boriti da me zadrže. Sigurno je da možemo naći rješenje koje će pasati i meni i njima. Želio bih igrati u Mađarskoj zbog obitelji, ali ne i pod svaku cijenu. Moram se osjećati cijenjenim. Odigrao sam dobru sezonu, nadam se da imam izbor", kazao je Gyurcso.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!