Ostali sportovi

Mahomes potpisuje najveći NFL ugovor ikad s Chiefsima na čak deset godina

Matej Kačan • ponedjeljak, 06.07.2020.
Mahomes potpisuje najveći NFL ugovor ikad s Chiefsima na čak deset godina

Nakon naslova MVP-a lige, MVP-a Super Bowla i NFL naslova, Patrick Mahomes bi s Kansas City Chiefsima trebao potpisati najveći ugovor u povijesti lige koji bi ga s ekipom vezao do 2031...

Nakon što im je donio Super Bowl naslov i osvojio naslov najkorisnijeg igrača finala, Kansas City Chiefsi su odlučili cijelu svoju budućnost uložiti u Patricka Mahomesa. Mahomes bi sa svojom ekipom trebao potpisati veliko produženje na čak deset godina!

Taj bi ga ugovor ostavio na Arrowhead stadionu do 2031., a američki novinari tvrde da će to biti najveći ugovor u povijesti NFL lige. Ugovor se navodno sprema već duže vrijeme i Chiefsi su Mahomesa planirali produžiti još 2019. čim je mogao potpisati tako dugoročan ugovor.

Svota se još ne zna, ali se navodi da bi 33.5 milijuna dolara po sezoni koje prima Aaron Rodgers u Packersima bio "patuljast iznos" u odnosu na Mahomesovu plaću. Ako je tome vjerovati, cjelokupni ugovor bi mogao biti i blizu pola milijarde dolara.

Plaća ne bi trebala biti ispod 40 milijuna po sezoni, ali neće sve godine biti garantirane, kako je i običaj u NFL-u. Tvrdi salary cap ne dopušta razbacivanje pa momčadi često ne garantiraju sav novac i godine do kraja. Tako bi i Mahomes dobio garantiranih preka 100 milijuna za početak.

Mahomes je dosad bio na ugovoru za novaka po kojem je zarađivao manje od milijun dolara po sezoni. Mahomes je biran desetim izborom prve runde 2017., a brzo je postao zvijezda. U sezoni 2018/19 je osvojio nagradu za MVP-a, a sezonu nakon je Chiefsima donio i toliko željeni naslov.

I dalje je vrlo mlad, ima tek 24 godine, a quarterbackovi traju vrlo dugo te možemo očekivati da će Mahomes svojih deset godina moći odraditi do kraja kad će imati 34 godine i vremena za još jedan kraći ugovor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!