Rukomet

Nexe nositelj u drugom kolu kvalifikacija, još tri predstavnika kreću iz prve runde

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.07.2020.
Nexe nositelj u drugom kolu kvalifikacija, još tri predstavnika kreću iz prve runde

EHF je objavio koji klubovi izravno ulaze u EHF Europsku ligu, a koji kreću iz koje runde kvalifikacija. Za osam dana je ždrijeb u Beču u kojem će biti i četiri hrvatska predstavnika.

Rukometaši Nexea postavljeni su za nositelja u drugom kolu kvalifikacija za EHF Europsku ligu. Našičani neće moći u kvalifikacijama igrati protiv GOG-a, Benidorma, Toulousea, Montpelliera, Füchsea, Rhein-Neckar Löwena, Balatonfuredija i Sportinga iz Lisabona.

To su klubovi koji su nositelji u drugom krugu kvalifikacija, a protivnik im može biti bilo tko od 30 momčadi koje su u prvom krugu. U tom društvu su i hrvatski predstavnici Gorica, Dubrava i Spačva koji će za osam dana saznati protiv koga kreću na startu. Potencijalni protivnici su HC FIVERS WAT Margareten, SKA Minsk, Bjerringbro-Silkeborg, Skjern Handball, TTH Holstebro, Bidasoa Irun, PAUC Handball, MT Melsungen, HEDO-B. Braun Gyöngyös, Valur, Handball Esch, HC Butel Skopje, HC Metalurg, Haslum Handballklubb, OIF Arendal, KS Azoty-Pulawy SA, Clube de Futebol Os Belenenses, SL Benfica, AHC Dobrogea Sud Constanta, AHC Potaissa Turda, HC CSKA, HC Victor, RK Trimo Trebnje, HC Kriens-Luzern, Pfadi Winterthur, HK Malmö, IFK Kristianstad.

Izravan plasman u skupinu Europske lige izborili su Ademar Leon, Nimes, Magdeburg, Tatabanya, Eurofarm Pelister, Wisla Plock, Dinamo Bukurešt, Čehovski Medvedi, Kadetten Schaffhausen, Tatran Prešov, Alingsas i Bešiktaš.

Kod rukometašica Hrvatska nema predstavnika u Europskoj ligi, ali ima u Europskom kupu gdje su Lokomotiva i Bjelovar nositelji u trećem kolu.

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!