Nogomet

Kustić: 'Nismo se htjeli dovesti u situaciju da kasnimo s novom sezonom, zato igramo bez gledatelja'

Branimir Korać • utorak, 04.08.2020.
Kustić: 'Nismo se htjeli dovesti u situaciju da kasnimo s novom sezonom, zato igramo bez gledatelja'
Foto: Pixsell

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić govorio je o odluci da se igra bez prisustva navijača, ali i o brojnim ostalim temama...

Sezona je okončana u Šibeniku finalom Kupa, a Marijan Kustić je zadovoljan finalnim dvobojem i što nije bilo kontroverzi nakon njega.

"Sretan sam što se finale igralo u Šibeniku. Mislim da je utakmica protekla u dobrom ozračju, a pobijedila je malo sretnija ekipa. Sretan sam što je sve prošlo u najboljem redu i da nema nikakvih repova", istaknuo je Kustić za Hrvatski radio.

Kustić je prokomentirao odluku i o završetku sezonu bez navijača na tribinama.

"Nismo se htjeli dovesti u situaciju da kasnimo s novom sezonom, zato smo donijeli odluku da nema gledatelja u zadnjem kolu, na finalu Kupa i u kvalifikacijskim utakmicama Istre i Orijenta, a najvjerojatnije ćemo i krenuti u novo prvenstvo također bez gledatelja. Sadašnjom odlukom i Liga nacija se igra bez gledatelja, zato smo i donijeli odluku da se utakmice reprezentacije igraju u Zagrebu."

"Čim se pojavio koronavirus, oformili smo radnu skupinu, pratili smo svakodnevnu situaciju i tako donosili odluke. Malo tko je vjerovao da ćemo privesti natjecanje kraju, a uspjeli smo i to možda i najbolju i najzanimljiviju od samostalnosti."

Što se tiče suđenja, VAR je pomogao da prema Kustićevom razmišljanju suđenje bude dobro.

"Uvijek ima zadovoljnih i nezadovoljnih. Uveli smo VAR, htjeli smo smanjiti pogreške na minimum, da ne bude repova i suđenje je bilo jako dobro."

Potpisan je i ugovor za prodaju TV prva što bi moralo koristiti klubovima.

"Na finalu Kupa smo potpisali ugovor, to je nešto odlično za naš nogomet i klubove. Sva sredstva bniot će usmjerena na klubove, prvu ligu, žensku, futsal i to će biti odlično jer klubovima neće biti lako izdržati."

U ovom teškom razdoblju i klubovima van prve lige je teško, ali konkretno drugoligaši dobit će i pomoć Saveza,

"Imali smo neki dan plenum Druge HNL, participirat ćemo u pomoći kao Savez, s 90 tisuća kuna po klubu. Naš cilj je da klubovi opstanu, a ne da se gase. Nadam se da ćemo sve to zajedno s klubovima i ljudima prebroditi."

Oko juniorskog prvenstva, Kustić ostaje pri stavu Saveza.

"Više puta sam rekao svoje mišljenje. Tražili smo mišljenje Uefe, ona nam je iznijela praksu na kojoj su se bazirale zemlje u Europi kad je u pitanju ista ili slična problematika oko zaključivanja i izbora klubova za europska natjecanja. Prije nego se konačna odluka definirala, konzultirali smo se s njima i uputili dopis na koji su odgovorili. Ovakve odluke je najteže donositi, ja sam uvijek za to da se odlučuje na terenu."

FOTO: Patrik Maček/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!