Košarka

Predrag Šarić: 'Dario kao pravi Dalmatinac voli tih 28-30 stupnjeva, volio bi ostati u Phoenixu'

Branimir Korać • srijeda, 05.08.2020.
Predrag Šarić: 'Dario kao pravi Dalmatinac voli tih 28-30 stupnjeva, volio bi ostati u Phoenixu'

Dario Šarić unatoč problemu s lakšom ozljedom neposredno prije nastavka sezone, dobro je krenuo i može biti zadovoljan tim novim početkom. Ono o čemu također mora razmišljati je novi ugovor, a nada se da će mu ga ponuditi Phoenix Sunsi...

Dario Šarić i noćas protiv LA Clippersa odradio je dobar posao, Sunsi su neočekivano nastavili pobjednički niz, a hrvatski reprezentativac dao je svoj doprinos s 13 poena i osam skokova.

"Dario igra odlično i to je najbitnije. Ne samo on, nego čitava momčad. Očekivali su to, dobro su trenirali, doduše nemaju Kellyja Oubrea, da je on tu možda bi to bilo još i bolje. Ali, jednostavno su se složili, neke su se stvari poklopile. I mi i ljudi koji prate NBA ligu se malo čudimo kako dobro igraju. Jučer su pobijedili Clipperse, u prošloj Dallas, a prije toga Washington. Očito se neka kemija rađa. Vidjet ćemo koliko će to trajati, je li to samo blitz ili nešto trajno", kaže Predrag Šarić za net.hr

Porazu Clippersa kumovala je i pogreška Ivice Zupca na samom kraju susreta, no dotad je Zubac igrao jako dobru utakmicu.

"Šteta što je Ivica Zubac pogriješio na kraju, ali momak je sjajan, bila je to njegova odlična utakmica. Nisam očekivao da može na takvom nivou igrati, a na tako maloj minutaži. Dobro, dominantan je, visok, pametan što se tiče svega. Iskorištava svaku minutu. Mlad je on, treba mu dati priliku. I njemu je bio šok doći iz Lakersa u Clipperse. Onaj koji ima taštinu, on se teško prilagodi u dva dana."

Pred Darijom je vrlo važna odluka, napokon završava rookie ugovor i prvi put naći će se na tržištu.

"Po prvi put karijeri dolazi do pravog NBA ugovora. Taj rookie ugovor je bio takav kakav je. Iskreno, mislim da nije bilo realnosti da bude 12. pick na draftu, da je trebao biti između šestog i osmog mjesta. Potpisivanje za Efes prije nego što je trebalo, sve je to utjecalo na novac koji je dobio. Ali opet, dođe ti korona i nikako ti ne ide. Čitav život ga nešto koči, nešto mu smeta. Žao mi je, htio bih da mu se rad i ponašanje konačno isplate. Kad tome pridodamo kvalitetu, trebao bi si priskrbiti, dobiti jedan respektabilan ugovor, da se osigura. Vidjet ćemo što će biti. Iako, po nekim pričama i ovi koji su potpisali ugovore govore kako se smanjuje. E sad, kako će to biti, nitko to ne zna. Daj Bože da dobije bolji ugovor na četiri godine, onaj koji će ga osigurati. Kod njega uvijek ima ono ‘ali’, uvijek da je mogao više, nikad nije skroz zadovoljan, ali možda je to dobro, pomiče granice, podiže ljestvicu."

U SAD-u je sve drugačije nego uEuropi, pa tako i odnos klubova prema igračima.

"Imao je šokova. Prvo Philadelphia, pa Minnesota… Sve to na njega utječe. I onda kako to ide već u Americi, danas jesi, sutra nisi. Digneš se ujutro i sjedneš na kavu, misliš sve je ok, i netko ti samo kaže da više nisi njihov igrač nego da imaš novi klub. Tako je to u Americi i meni je to katastrofa. Kaže meni Dario, u SAD-u oboliš i možeš umrijeti. Ja njemu pa kako, a on će meni da se u SAD-u ne plaća mirovinsko i socijalno. Platiš ako hoćeš, ako nećeš ne moraš. No, nitko te neće liječiti. Tamo kad oboliš, moraš imati 30.000 dolara za liječenje. Ja mu kažem kako. Tamo dobiješ bruto plaću, ako hoćeš platiti hoćeš, ako nećeš ne moraš."

Što se tiče novog kluba, bio bi najzadovoljniji da može ostati u Phoenixu. No, treba vidjeti planove kluba, a interes pokazuje i Chicago.

"On kao pravi Dalmatinac voli tih 28-20 stupnjeva, htio bi ostati u Phoenixu. Tu je i Chicago u igri, Philadelphia mu je ostala u najboljem sjećanju, to mu je ljubav. Tamo je bio najduže, ostavilo je to na njemu traga. No, on ne žali da ostane u Phoenixu. Ništa ne zna. Tu je taj menadžer koji je njega doveo u Philadelphiju. Prema njemu iskazuje poštovanje. Vidjet ćemo što će biti. Samo da ne bude previše oštećen ugovorom. Menadžer iz Chicaga ga voli, on bi htio da dođe tamo. Spominje se mali Vučević kao tandem", dodaje Predrag za net.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!