Nogomet

Pjanić na oproštaju od Juventusa: 'Ovaj klub može i mora imati više ciljeve'

Branimir Korać • subota, 08.08.2020.
Pjanić na oproštaju od Juventusa: 'Ovaj klub može i mora imati više ciljeve'

Posljednju utakmicu u dresu Juventusa odigrao je Miralem Pjanić, a oproštaj nije bio onakav kakvim ga je zamišljao. Juve je ispao iz Lige prvaka od Lyona...

Veliko razočaranje vladalo je u redovima Juventusa. Lyon je bio protivnik s kojeg je Juventus mogao proći, ali pokazalo se kobnim loše izdanje u prvom susretu koji je završio pobjedom Lyona 1:0.

"Ovo je veliko razočaranje za nas jer smo jako htjeli proći dalje i nastaviti natjecanje. Loše smo krenuli s tim kaznenim udarcem, ali ostali smo u utakmici i nastavili pritiskati. Ovo je veliko razočaranje i teško je to prihvatiti. Ne smijemo umanjivati činjenicu da smo osvojili deveti Scudetto zaredom, ali ovaj klub može i mora imati više ciljeve. Nemam sumnje da će se ovi igrači vratiti još jači sljedeće sezone jer mi je jako dobro poznat mentalitet ove momčadi. Naša igra u prvom susretu nije bila dovoljno dobra, a u Ligi prvaka odluka pada u dvije, ne u jednoj utakmici", kaže Miralem Pjanić.

Pjaniću je ovo bila posljednja utakmica u dresu Juventusa, sljedeći nastup imat će u dresu Barcelone.

"Zadnja dva mjeseca nisu bila onakva kakve smo željeli i ne mogu razumjeti zašto. I ja sam htio igrati više. Igramo drugačiji nogomet, nisam jedini koji to kaže, a da bi sve sjelo na svoje mjesto treba vremena. Nije lako pobjeđivati. Posljednjih godina se možda tako činilo, ali sada smo vodili bitku sa sjajnim momčadima. Ovaj klub mora nastaviti bilježiti sjajne rezultate, ali i pokazati više u Europi. Ovo je sjajna momčad, ali da bi napravila veliki rezultat u Europi, svi joj moraju biti na raspolaganju, a to je bila rijetkost ove sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!