Nogomet

Buffon: 'Definitivno nismo otišli daleko koliko smo htjeli ili koliko smo mislili da ćemo otići'

Mihaela Bradovski • subota, 08.08.2020.
Buffon: 'Definitivno nismo otišli daleko koliko smo htjeli ili koliko smo mislili da ćemo otići'

Jedan od kandidata za titulu kojeg neće biti u Lisabonu je Juventus. Stara dama razočarala je i ispala je od Lyona unatoč dobrom nastupu u uzvratnoj utakmici...

Gianluigi Buffon nije branio protiv Lyona, na vratima je bio Wojciech Szczesny, a legendarni Buffon otvoreno priznaje kako Juventus nije ostvario zacrtano. Tijekom susreta igrači su bili mirni, stvarali prilike, ali nisu zabijali.

"Pripremali smo se za ovu utakmicu tako da ne dopustimo Lyonu nikakvu priliku koja bi rezultirala pogotkom. Nakon 12 minuta taj plan je propao i to nam sigurno nije pomoglo. Napravili smo dobar posao u naporu da ostanemo mirni i pokušamo ostati organizirali, kreiramo prilike, a opet da ne srljamo bezglavo naprijed. Kada smo poveli s 2:1 stvarno smo počeli vjerovati, ali nije lako zabiti tri gola", ističe Buffon.

Ispadanje iz Lige prvaka loše je utjecalo na neke igrače i Buffon se kao iskusan i prekaljen član momčadi pojavio pred novinarima.

"Osim svoje uloge na terenu, smatram da sam dovoljno iskusan da znam kako neki dečki u ovim trenucima ne bi pronalazili prave riječi. Definitivno nismo otišli daleko koliko smo htjeli ili koliko smo mislili da ćemo otići. Jako smo razočarani. Svake sezone u ovo natjecanje ulazimo s ciljem da završimo tamo gdje još nismo bili i svaka sezona se čini onom pravom. Na žalost, ovaj put smo ispali zbog lošeg nastupa u prvoj utakmici, a ne u ovoj večerašnjoj."

I Buffon je morao odgovarati na pitanja o Mauriziju Sarriju za kojeg Talijani tvrde kako nikada nije kliknuo s ovom momčadi.

"Ponekad iskra dođe u neočekivanom trenutku koji može u potpunosti okrenuti sezonu. S obzirom na teške uvjete u kojima smo odrađivali ovu sezonu, nismo nikada imali priliku da se dogodi ta iskra. To je najveće razočaranje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!