Nogomet

Sarri: 'Očekivao sam po pitanju igre manje, odigrali smo fantastičnu utakmicu'

Mihaela Bradovski • subota, 08.08.2020.
Sarri: 'Očekivao sam po pitanju igre manje, odigrali smo fantastičnu utakmicu'

Unatoč porazu i ispadanju, Maurizio Sarri bio je ponosan i tvrdi da nije očekivao ovako dobar nastup od svojih igrača i ispadanje je jedina crna točka...

Maurizio Sarri samom igrom u uzvratu bio je zadovoljan. Sarri je svjestan kako je Juventus u prvom susretu izgledao loše i da je to razlog poraza, a za uzvrat je siguran da su igrači odigrali najbolje što su mogli.

"Očekivao sam po pitanju igre manje, odigrali smo fantastičnu utakmicu. Već nakon deset minuta bili smo u zaostatku zbog jedanaesterca koji nas je mogao odvesti u ludilo. Dovršili smo preokret, upisali smo pobjedu, stvorili šest ili sedam čistih prilika, ali nije bilo dovoljno. Igrači su se u proteklim danima malo oporavili i da nisu toliko utučeni zbog ispadanja, bio bih jako zadovoljan ovim nastupom. Na žalost ispali smo zbog prve utakmice ili točnije prvog poluvremena prve utakmice. Iako smo imali sjajne rezultate u ovom natjecanju, ispali smo. Ne znam jeste li gledali prošli tjedan utakmicu PSG-a i Lyona, Lyon je ovdje bio pod puno većim pritiskom što znači da smo igrali dobro i stvarali im probleme. Ne možemo u ovo doba godine biti u idealnom stanju. Ova sezona je nelogična po svemu, bili smo mjesec dana kod kuće, neki su mogli trenirati, neki ne i nije bilo lako dobiti sve igrače u trening. Ako maknem razočaranje zbog ispadanja, jako sam sretan zbog momčadi jer je pokazala karakter i pružila sve od sebe."

Sarrija uskoro očekuje sastanak s Juventusovim čelnicima nakon čega će se znati ostaje li na klupi ili Juventus traži novog trenera.

"Ne vjerujem da direktori na važnim funkcijama donose odluke na osnovu jedne utakmice. Oni će vrednovati cijelu sezonu. To pitanje smatram uvredljivim, ali ne prema meni već prema direktorima. Ja imam ugovor, ispoštovat ću ga i ne očekujem ništa od tog sastanka."

Pokušao je Sarri i s Paulom Dybalom koji nije bio spreman i vrlo brzo morao je ponovno van.

"Da nisam koristio Dybalu, onda bi me sigurno pitali zašto nisam riskirao i ubacio ga. Ako neću riskirati u ovom susretu, kada ću onda? Bio je rizik, ali Douglas Costa bio je out, a Cuadrado je imao problema s mišićima i pokazivao je prema klupi da više ne može. Morali smo iskoristiti te izmjene i za Danila i Dybalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!