Nogomet

Flick pohvalio svog protivnika: 'Lampard radi sjajan posao'

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Flick pohvalio svog protivnika: 'Lampard radi sjajan posao'

Lagan zadatak bi trebali imati nogometaši Bayerna u uzvratnom susretu protiv Chelseaja u koji donose 3:0 iz Londona, a trener Bavaraca Hansi Flick je pun hvale za svog kolegu na klupi Bluesa...

Iako će sezonu vjerojatno završiti bez trofeja, momčad Chelseaja ove sezone ipak priča neku pozitivnu priču s mladom ekipom i mladim trenerom Frankom Lampardom. Oni su izgubili finale FA Kupa, a istu sudbinu će im u Ligi prvaka pokušati dodijeliti Hansi Flick i njegov Bayern.

Bayern u uzvrat donosi 3:0 iz Londona još od prije pauze pa je uzvrat tek formalnosti, ali je Flick svejedno pun hvale za svog kolegu na klupi Chelseaja. "Mogu reći da Lampard radi sjajan posao s Chelseajem. Kvalificirali su se u Ligu prvaka kroz Premier ligu i bili su dosta uspješni nakon pauze. Sviđa mi se način na koji igraju i njihove predstave. Nije bila laka situacija kad je počeo, ali je na kraju sezone ipak odradio izvanrednu sezonu s tom momčadi", kazao je Flick.

Chelsea se nalazi u velikom zaostatku, ali je možda baš zato najopasniji. Mlada momčad može napasti i tražiti gol bez poštede i nije nemoguć scenarij u kojem susret može poći krivo po Bayern.

"Da sam u poziciji navijača ili trenera Chelseaja, rekao bih da nemamo što izgubiti, da damo sve od sebe pa ćemo vidjeti. Imamo mnogo poštovanja za svoje protivnike. Znamo da je Chelsea sjajna i velika momčad s mnogo igrača koji imaju fantastičan potencijal. Iz svog vremena u reprezentaciji znam kakav se nogomet igra u Engleskoj."

Flick je očito oduševljen Chelseajem, ili je to možda "pila naopako", ali svejedno nije štedio na komplimentima i poštovanju prema londonskoj ekipi.

"Ako pogledamo napredak koji pokazuju već godinama, to je nevjerojatno i fantastično. Način na koji podižu mlade igrače i fokusiraju se na mladost. Chelsea ima sjajnu momčad s mnogo mladih igrača i bit ćemo spremni za susret s njima", kazao je Flick.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!