Košarka

Zubac skakački raspoložen, Clippersima ipak poraz, Netsi osigurali sedmo mjesto

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.08.2020.
Zubac skakački raspoložen, Clippersima ipak poraz, Netsi osigurali sedmo mjesto

Odigrana su još tri susreta u NBA ligi, a u akciji je bio i Ivica Zubac koji je uhvatio 15 skokova protiv Netsa, ali Clippersi su ipak upisali poraz...

Prednost Clippersa nad Denver Nuggetsima spustila se na samo jednu pobjedu nakon što je LA poražen od Brooklyn Netsa sa 129:120. Netsi su ovom pobjedom osigurali sedmo mjesto na Istoku i tako izbjegli Milwaukee Buckse, a Clippersi još moraju potvrditi drugo mjesto na Zapadu.

I ovdje je Doc Rivers kalkulirao, nakon što je protiv Blazersa u prošloj utakmici odmarao Kawhija Leonarda, ovdje je odmor dobio Paul George, a Netsi su za razliku od Blazersa to znali iskoristiti.

Utakmicu na stranu Netsa usmjerila je prva četvrtina koju je Brooklyn dobio čak s 45:24 uz nevjerojatan šut iz igre 18/21. Clippersi su naporno radili da bi se vratili u utakmicu, uspjeli su u tome u trećoj dionici, ali odmah na startu četvrte Clippersi su opet pobjegli i ovaj put zadržali prednost.

Caris LeVert predvodio je Netse s 27 poena i 13 asistencija, Joe Harris dodao je 25 poena (5/8 trica), Tyler Johnson 21 poen (5/9 trica), a Jarrett Allen 16 poena uz 16 skokova.

Kod Clippersa Kawhi je završio s 39 poena i šest asistencija, Lou Williams ubacio je 18 poena, a Ivica Zubac za 25 minuta osam poena (4/8 za dva) uz 15 skokova i dvije asistencije.

I bez Russella Westbrooka Rocketsi su upisali pobjedu protiv potonulih Kingsa. Bile su dovoljne dvije vrhunske četvrtine tijekom kojih su Rocketsi pomeli Kingse i vratili se iz visokog zaostatka. Drugu i treću dionicu dobili su s čak 70:35 i nije bilo načina da se Kingsi vrati nakon takvog razvaljivanja.

Odličnu utakmicu odigrao je Austin Rivers koji je s klupe ubacio 41 poen (6/11 trica) uz šest skokova, James Harden dodao je 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, a Ben McLemore 20 poena (6/14 trica). Robert Covington pratio je s 12 poena i 13 skokova. Kod Kingsa De'Aaron Fox ubacio je 26 poena uz devet asistencija, Buddy Hield dodao je 16 poena, a Harrison Barnes 11 poena i deset skokova.

Boston Celticsi i Orlando Magic znaju s kojih će pozicija u doigravanje, a Magic zna i protivnika, igrat će u prvom krugu doigravanja protiv Milwaukee Bucksa. To znali da Magic u doigravanje ulazi s osme pozicije na Istoku, a Celticsi s treće, no oni još ne znaju s kim će igrati.

U ovom dvoboju Magic nije mogao računati na Aarona Gordona i Evana Fourniera, ali bez obzira što su bili znatno oslabljeni, trener Steve Clifford bio je vrlo razočaran nastupom svojih igrača.

Celticsi su slavili u produžetku na krilima Gordona Haywarda koji je ubacio 31 poen uz devet skokova i pet asistencija, Jaysona Tatuma s 29 poena, devet skokova i šest asistencija te Jaylena Browna koji je dodao 19 poena uz 12 skokova.

Kod Magica Nikola Vučević ubacio je 26 poena uz 11 skokova, Terrence Ross dodao je 18 poena i sedam skokova, Markelle Fultz 16 poena, deset asistencija i šest skokova, a James Ennis deset poena uz deset skokova.

NBA:
LA Clippers - Brooklyn Nets 120:129
Sacramento Kings - Houston Rockets 112:129
Boston Celtics - Orlando Magic 122:119 produžetak

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!