Tenis

Petra Martić u dva seta do prolaza u drugo kolo u Pragu

Branimir Korać • utorak, 11.08.2020.
Petra Martić u dva seta do prolaza u drugo kolo u Pragu

Petra Martić izborila je nastup u drugom kolu turnira u Pragu. U prvom kolu u dva seta bila je bolja od Varvare Gračeve...

Nakon što je u Palermu došla do polufinala, Petra Martić otputovala je za Prag gdje je krenula pobjedom. Martić je u Pragu postavljena za drugu nositeljicu i na startu je svladala Ruskinju Varvaru Gračevu u dva seta.

U Palermu je imala problema s ozljedom i to je jedan od razloga glatkog poraza u polufinalu protiv Anett Kontaveit te je bilo upitno hoće li biti spremna za nastup u Pragu. Međutim nastupila je, ali je i u ovom meču tražila pomoć fizioterapeuta nakon završetka prvog seta.

U prvom setu je stigla do breaka u trećem gemu i imala je prednost sve do servisa za set. Tamo se Gračeva uspjela vratiti i na kraju izboriti 13. igru. U tie-breaku je bila uvjerljiva u sa 7:2 došla do prednosti u setovima.

U drugom setu Martić odmah radi break i bježi na 3:0, nakon toga gubi servis, ali i odmah radi novi break te do kraja meča nije imala nikakvih problema i sa 7:6, 6:3 prolazi u drugo kolo.

Protivnicu u drugom kolu tek će saznati, a bit će to Kristyna Pliškova ili Linda Fruhvirtova.

WTA Prag, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 2) - Varvara Gračeva (Rusija) 7:6(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!