Tenis

Halep uz manje poteškoće do četvrtfinala, Bouchard nastavlja s dobrim partijama

Jan Šneler • četvrtak, 13.08.2020.
Halep uz manje poteškoće do četvrtfinala, Bouchard nastavlja s dobrim partijama

Odigrana je većina parova osmine finala WTA turnira u Pragu, a većih iznenađenja nije bilo...

Nakon što je druga nositeljica Petra Martić ispala s WTA turnira u Pragu, to se ipak nije dogodilo i prvoj nositeljici Simoni Halep. Ona je uz manje poteškoće prošla u četvrtfinale, jednako kao i Eugenie Bouchard koja nastavlja niz dobrih partija.

Halep je protiv Barbore Krejčikove trebalo malo više od dva sata za pobjedu. U prvom setu Rumunjka je imala puno problema sa svojim servisom te je Čehinja slavila sa 6:3.

Ipak, u nastavku Halep igra sve bolje. U drugom setu još se mučila, gubila i osvajala servise i konačno izjednačila sa 7:5. U samoj završnici igrala je sjajno i sa 6:3 privela meč kraju.

Kanadska tenisačica Bouchard imala je težak posao protiv Tamare Zidanšek, ali nakon gotovo tri sata uspjela je doći do slavlja. Prva dva seta završila su istim brojem gemova, ali s drugačijim ishodom.

Oba su zaključena u tie-breaku u kojem su tenisačice dozvolile jedna drugoj samo tri poena. U trećem setu Bouchard je igrala odlično i rutinski sa 6:2 svladala Slovenku.

Istaknimo još pobjede dviju tenisačica. Španjolka Sara Sorribes Tormo je rutinski sa 6:2 i 6:3 pobijedila njemačku tenisačicu Lauru Siegemund. Nakon tri seta, Poljakinja Magdalena Frech svladala je Nizozemku Arantxu Rus.

WTA Prag, osmina finala:
Eugenie Bouchard (KAN) - Tamara Zidanšek (SLO) 7:6(2) (2)6:7 6:2
Laura Siegemund (NJE) - Sara Sorribes Tormo (ŠPA) 2:6 3:6
Magdalena Frech (POL) - Arantxa Rus (NIZ) 6:3 2:6 6:4
Simona Halep (RUM, 1) - Barbora Krejčikova (ČEŠ) 3:6 7:5 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!