Košarka

Rivers: 'Igrači Clippersa se stvarno vesele nastavku sezone'

Matej Kačan • petak, 28.08.2020.
Rivers: 'Igrači Clippersa se stvarno vesele nastavku sezone'

Nakon što je odlučeno da se NBA doigravanje ipak nastavlja, trener LA Clippersa Doc Rivers je prokomentirao ta 24 sata u ligi koji su bili puni neizvjesnosti...

Igrači u NBA ligi su ipak odlučili da bojkot koji je pokrenut povodom novog slučaja policijske brutalnosti u SAD i pucanja na Jacoba Blakea od strane policije u Kenoshi neće potrajati. Doigravanje se nastavlja u petak ili subotu, a odluku sa strane igrača Clippersa je prokomentirao trener Doc Rivers.

"Oni to stvarno žele. Stvarno se vesele nastavku. No bio je to težak dan, emocije su bile vrlo jake i različite. Igrači su mislili da je sezona gotova, bilo je to vrlo teško za njih. Tijekom sastanka su igrači iznijeli mnogo različitih mišljenja", kazao je Rivers.

Prvotni izvještaji su govorili o tome da su igrači Clippersa glasali protiv nastavka sezone, ali je Landry Shamet pojasnio odluku gostujući u podcastu JJ Redicka.

"Da budemo pošteni, naš glas nije bio to da mi ne želimo igrati košarku. To je jednostavno bila anketa o tome što mislimo da je najbolje napraviti, i tako je naša ekipa mislila. Očito je da su se stvari okretale brzo. Mnogo ljudi je trebalo istupiti i odlučiti što da napravimo. No mislim da nismo dobro shvatili koliko su jake bile emocije, kako je situacija bila napeta i kako je ovo zapravo bio prvi put da smo svi kao igrači uspjeli sjesti, razmisliti i pričati u balonu o svemu ovome", pojasnio je Shamet.

Sama odluka Bucksa da ne izađu na teren je inicirala cijeli slijed događaja, ali se Rivers u potpunosti slaže s odlukom i načinom slanja poruke od strane igrača momčadi s najboljim omjerom u ligi.

"Oduševljen sam. Naravno, volio bih da su upozorili ostale igrače kako ne bi bili uhvaćeni u zasjedi, ali smatram da je potez bio pravi potez, pogotovo zbog onih koji su ga napravili. Pomislio sam da je ekipa koja treba poduzeti nešto baš Milwaukee, ako će itko poduzeti išta, i to je naš izbor", poručio je Rivers.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!