Automoto

Nova dominacija za Mercedes, Hamilton na dvije pobjede do rekorda

Matej Kačan • nedjelja, 30.08.2020.
Nova dominacija za Mercedes, Hamilton na dvije pobjede do rekorda

Bez iznenađenja je prošla sedma utrka sezone u Formuli 1 koja se vozila na kultom Spau u Belgiji. Prva dva mjesta su zauzeli Mercedesi ispred Maxa Verstappena u Red Bullu...

Jednu od mirnijih utrka sezone smo gledali na legendarnoj stazi Spa na VN Belgije. Mnogima najdraža utrka u kalendaru zbog svoje brzine je prošla vrlo mirno jer su se Mercedesi na startu obranili od napada Maxa Verstappena te su mirno odvozili do kraja.

Malu nadu u zanimljivu utrku je ponudio nesretan sudar Antonija Giovinazzija i Georgea Russella u prvoj polovici utrke koji je smanjio razlike među vozačima ispod sekunde zbog Safety cara, ali su Mercedesi odmah nakon čišćenja staze odjurili naprijed.

Lewis Hamilton tako nastavlja svoju dominaciju i ide prema rekordu pobjeda u povijesti Formule 1. Britanac je stigao do 89. slavlja i dva mu nedostaju da pretekne Michaela Schumachera na vrhu, a iza njega je u cilj stigao Valtteri Bottas.

Jako dobar posao su napravili Renaulti Daniel Ricciardo na četvrtom i Esteban Ocon na petom mjestu koji su skupili dosta vrijednih bodova i u momčadskom poretku napadaju Ferrari koji bi uskoro mogao biti na povijesno niskom mjestu u poretku konstruktora.

Ferrariji nisu popravili očajan nastup iz kvalifikacija te su ostali na 13. i 14. mjestu, a sjajan posao je učinio Pierre Gasly u AlphaTauriju koji se popeo do osmog mjesta. Sljedeća utrka bi mogla biti vrlo slična jer je i staza u Monzi vrlo brza i očekuje se nova dominacija Mercedesa.

Formula 1, VN Belgije:
1. Levis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +8.448
3. Max Verstappen (Red Bull) +15.455
4. Daniel Ricciardo (Renault) +18.877
5. Esteban Ocon (Renault) +40.650
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!