Košarka

Nuggetsi ne idu kući, Murray izborio sedmu

Matej Kačan • ponedjeljak, 31.08.2020.
Nuggetsi ne idu kući, Murray izborio sedmu

Slika druge runde na Zapadu još nije riješena jer su još dvije ekipe žive. Sedmu utakmicu su izborili Denver Nuggetsi koji su okrenuli zaostatak iz prve dionice i slavili sa 119:107...

Ljubitelji NBA lige dobili su priliku uživati u još jednom revolveraškom obračunu Jamala Murrayja i Donovana Mitchella. Sjajnu dvojac je opet među sobom podijelio gotovo 100 poena, a drugu utakmicu zaredom je uspješniji Murray.

Kanađanin je zabio 50 poena te je predvodio svoje Nuggetse do slavlja u drugom susretu zaredom koji je za Nuggetse bio eliminacijski. Ipak je Denver sve preživio i zaostatak od 3-1 pretvorio u majstoricu.

Bolje je Jazz krenuo u susret te u prvoj dionici ima i 10 razlike, a šest na isteku prvih 12 minuta, ali u drugoj Murray uz suigrače kreće u prvu seriju i zaostatak pretvara u plus od tri poena.

Do poluvremena je to plus pet, a sve do kraja će Denver malo po malo podizati prednost. U trećoj se igralo u malim serijama od po pet ili 6:0, a nakon 36 minuta je 88:79. I u posljednjoj dionici slična priča, Jazz dolazi najbliže na šest poena zaostatka, ali Murray i Nikola Jokić drže Denver na sigurnoj udaljenosti i pobjedi.

Murray je na svojih 50 poena dodao i pet skokova te šest asistencija, a Jokić je zabio 22 uz devet dodavanja. Kod Jazza Mitchell 44 uz 21 Mikea Conleyja, ali bez prave, opasne treće opcije.

NBA doigravanje, prva runda:
Denver Nuggets - Utah Jazz 119:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!