Rukomet

Červar: 'Moramo biti zdravi i motivirani, a onda ne bi trebalo biti problema'

Branimir Korać • nedjelja, 06.09.2020.
Červar: 'Moramo biti zdravi i motivirani, a onda ne bi trebalo biti problema'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija saznala je protivnike u skupini Svjetskog prvenstva u Egiptu. Može se reći kako je sreća pomazila Červarove izabranike...

Ceremonija ždrijeba u Egiptu potrajala je više od dva sata, domaćin se potrudio za bogati program uoči samog izvlačenja skupina, to je malo potrajalo, a onda je krenulo ono pravo.

Hrvatska je smještena u skupinu C gdje je u društvu Katra, Japana i Angole. Odmah je jasno kako je Hrvatska apsolutni favorit skupine, a za potpuno zadovoljstvo potrebno je pogledati skupinu s kojom se Hrvatska križa gdje je Danska kao glavni favorit, ali Argentina, Bahrein i Kongo nisu preteški protivnici.

"Ne možemo reći da smo nezadovoljni ždrijebom. Sljedeća godina je vrlo zahtjevna, jer kao što znate čeka nas SP, pa olimpijske kvalifikacije, pa nadam se nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju. Jako je bitno da svi ostanemo zdravi u cijeloj ovoj situaciji s koronom. Katar smo nedavno pobijedili u Poreču na Croatia kupu, Japan je reprezentacija u stalnom rastu, a ja sam kao izbornik Makedonije igrao s Angolom i znam da mogu biti neugodni. Dalje ne bih previše razmišljao i kalkulirao jer svaka utakmica je priča za sebe. Mi moramo biti zdravi i motivirani i onda ne bi smjelo hiti poteškoća", istaknuo je izbornik Lino Červar.

Hrvatskoj je ovo 14. nastup na svjetskim prvenstvima, a dosad ima jedno zlato, tri srebra i jednu broncu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!