Nogomet

Mura lakoćom preko Estonaca do drugog pretkola Europske lige

Matej Kačan • četvrtak, 10.09.2020.
Mura lakoćom preko Estonaca do drugog pretkola Europske lige
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Zaostali susret prvog pretkola Europske lige su odigrali estonski Kalju i slovenski predstavnik Mura, a Slovenci su furioznim prvim poluvremenom riješili sve dvojbe i prošli u drugo pretkolo...

Susret između estonskog Kaljua i slovenske Mure koji je odgođen nakon što su Estonci to tražili zbog slučajeva koronavirusa u momčadi, napokon je odigran. Odgoda nije smela Slovence koji su vrlo uvjerljivo slavili i prošli.

Junak susreta bio je 22-godišnji Kevin Žižek, napadač koji je s dva gola u prvih pola sata otvorio domaćina, a to su mu bila i prva dva pogotka sezone. Već u 33. je 3:0 nakon pogotka Žige Kousa za koji je asistent Hrvat Andrija Filipović.

Konačnih 4:0 djelo je Alena Kozara u 36. minuti i domaćin je već razbijen, a nije ni poluvrijeme. No, do kraja su gosti malo popustili gas pa isti rezultat ostaje i do samog kraja susreta.

Filipović je odradio svih 90 minuta, a siguran je na golu Mure bio i Matko Obradović. Mura će u drugom pretkolu igrati protiv danskog Aarhusa koji je u prvom pretkolu svladao finsku Honku s 5:2.

Europska liga, prvo pretkolo:
Kalju - Mura 0:4

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!