Tenis

Donna Vekić poražena u dva tie-breaka na startu turnira u Rimu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.09.2020.
Donna Vekić poražena u dva tie-breaka na startu turnira u Rimu

Donna Vekić upisala je poraz na startu turnira u Rimu. Bolja je bila Amerikanka Amanda Anisimova koja je slavila u dva tie-breaka...

Donna Vekić nije uspjela preskočiti prvu prepreku na turniru u Rimu. Amanda Anisimova bila je bolja sa 7:6, 7:6 u meču koji je potrajao gotovo dva i pol sata.

Ovo je Donni drugi zemljani turnir ove sezone, odmah na restartu sezone nastupila je u Palermu i prošla tek jedno kolo dok Anisimova nije imala nastupa na ovoj podlozi do Rima, ali još prošle godine u Roland Garrosu, gdje je došla do polufinala, pokazala je koliko joj odgovara crvena zemlja.

U ovom meču Vekić je povela uz break s 2:0 i održavala je prednost sve do osmog gema. Tui je izgubila servis, zatim je ipak došla do servisa za set, ali Anisimova se još jednom vratila. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Anisimova krenula s 4:0 i Vekić nije uspjela odgovoriti.

U drugi set Anisimova je krenula s breakom, ali Donna je uspjela okrenuti s četiri gema u nizu, no ne i zadržati prednost. U završnici seta Anisimova je još jednom došla do vodstva, Vekić je spasila jednu meč loptu i izborila tie-break gdje je propustila tri vezane set lopte i upisala poraz.

Anisimova tako prolazi u drugo kolo gdje će igrati protiv Camile Giorgi ili Dajane Jastremske.

WTA Rim, prvo kolo:
Amanda Anisimova (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska, 16) 7:6(4), 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!