Liga prvaka, kvalifikacije, 3. pretkolo, 16.09.2020, 19:00 h, Ferencváros Stadion, Budimpešta
Suci: Tobias Stieler, Christian Gittelmann, Jan Seidel (Njemačka)
Ferencvaros
Gergo Lovrencsics 2'
Myrto Uzuni 65'
2:1(1:1) Dinamo
Myrto Uzuni 23' (ag)
Dinamo

Mađari pronašli lijek za Dinamo, Uzuni presudio Modrima

Jan Šneler • srijeda, 16.09.2020.
Mađari pronašli lijek za Dinamo, Uzuni presudio Modrima

Dinamo je zapeo u trećem pretkolu Lige prvaka. Protivnik je bio Ferencvaros koji je slavio s 2:1 i ide u play-off Lige prvaka dok će Dinamo u play-off Europske lige...

Ferencvaros
Ferencvaros
Dinamo
90
Denes Dibusz
8
Gergo Lovrencsics
(do 25')
25
Miha Blažić
15
Adnan Kovačević
(do 73')
17
Eldar Ćivić
18
David Siger
14
Ihor Haratin
7
Somalia
10
Tokmac Nguen
77
Myrto Uzuni
70
Franck Boli
(do 67')
Pričuvni igrači
21
Endre Botka
25'
88
Isael
67'
5
Abraham Frimpong
73'
Trener
Serhij Rebrov
14
(do 71')
10
(do 60')
99
(do 71')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Dinamo nije mogao gore početi utakmicu u Budimpešti. Već nakon dvije minute igre Modri su pokleknuli to iz napada koji nije bio plod neke osmišljene akcije. Pogriješio je prvo Petar Stojanović, loptu je uzeo Nguen i napamet ubacio u šesnaesterac gdje je Gergo Lovrencsics bio brži od Mislava Oršića i pospremio loptu u mrežu.

Bez obzira na rano primljen pogodak, Dinamo se mogao brzo vratiti. U sedmoj minuti Stojanović je nakon lijepe asistencije Lovre Majera slabo pucao, a loše je tukao i Arijan Ademi minutu kasnije nakon greške domaće obrane. Gol je definitivno probudio Modre koji su krenuli sa sve većim pritiskom.

Stalno je tražio Dinamo prostor, često individualnim kvalitetama kao u 19. minuti kada se Bruno Petković lijepo oslobodio, ali nije uspio pogoditi gol kroz šumu nogu domaćih nogometaša. Konačno, u 23. minuti Dinamo je izjednačio.

Majer je ubacio iz kornera, Ademi skrenuo loptu prema golu gdje na samoj gol liniji bivši Lokos Myrto Uzuni nespretno reagira i pogađa vlastitu mrežu. Premda su imali izjednačenje koje je došlo relativno brzo, Modri nisu nastavili s pritiskom. Sve više su prepuštali loptu Ferencvarošu koji se doduše i počeo više otvarati.

Nekoliko puta Joško Gvardiol je bio u velikim problemima, ali se sjajno snalazio i sprječavao katkad i stopostotne šanse domaćih. Iskazao se i Dominik Livaković koji je u 38. minuti sjajnom obranom zaustavio udarac Uzunija iz velike blizine. Do kraja prvog dijela, igra se malo primirila, a Dinamo je mogao biti zadovoljan ishodom nakon početnog šoka, iako je bilo vidljivo kako su Modri ipak jača momčad.

Drugo poluvrijeme počelo je puno bolje za Dinamo od prvog. Imali su Modri dvije jako lijepe situacije, pucali su Stojanović i Lirim Kastrati, ali lopta nije pronašla put do mreže. Dinamo je igrao bolje nego u prvom dijelu, ali nažalost to se nije vidjelo na rezultatu. Dodatno, na rezultatu se vidjelo novo vodstvo Ferencvaroša.

Grozno je pogriješio u 65. minuti Gvardiol na sredini terena, Marin Leovac nije uspio srušiti Uzunija koji je istrčao sam pred Livakovića i pogodio za 2:1. Nažalost tu je negdje Dinamo i stao s igrom. Stisnuli su Modri, naročito na samom kraju susreta, ali osim jalove dominacije i silnih ubacivanja i preskakanja igre, ništa nismo vidjeli.

Nedostajalo je Dinamu kreativnosti, nije pomoglo niti što su ušli Luka Ivanušec i Mario Gavranović, a gotovo stalne greške Dinamove zadnje linije sprječavali su Dinamo da svim snagama krene prema naprijed. Ferencvaroš je tako izborio play-off fazu Lige prvaka, a Dinamu ostaju kvalifikacije za Europsku ligu. Grupnu fazu Lige prvaka u kojoj je prošle godine igrao fenomenalno, Dinamo ove sezone neće vidjeti.

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Dynamo Kijev2:0AZ Alkmaar
PAOK2:1Benfica
Gent2:1Rapid Beč
Omonia4:2 **Crvena zvezda
Qarabağ5:6 **Molde
Maccabi Tel Aviv1:0Dinamo Brest
Ferencvaros2:1Dinamo
Midtjylland3:0Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!