Nogomet

Smoje: 'Sudac nije nešto pretjerano pomagao Baselu, možda ga je malo više respektirao'

Branimir Korać • petak, 18.09.2020.
Smoje: 'Sudac nije nešto pretjerano pomagao Baselu, možda ga je malo više respektirao'
Foto: Pixsell

Jedini hrvatski predstavnik koji nije prošao do trećeg pretkola Europske lige je Osijek. Osječani su poraženi od Basela u Gradskom vrtu s 2:1...

Osijek nije uspio proći u treće pretkolo Europske lige, zaustavio ga je Basel koji je slavio s 2:1 u Gradskom vrtu. U prvom poluvremenu Basel je bio puno bolji, ali u nastavku se Osijek probudio i izgledao opasnije.

"Kao navijač Osijeka vidim svjetlo i pozitivu. Nenad Bjelica unio je neke promjene u momčad i to je evidentno. Zamjenom nekih igrača u utakmici protiv Basela je u potpunosti pogodio. Sigurno da se neka pozitiva da izvući iz ovog dvoboja, unatoč ispadanju iz natjecanja. Prvo poluvrijeme je nažalost izgledalo kao kad je Hrvatska igrala protiv Portugala, izgledalo mi je kao repriza tog dvoboja. No, u drugom dijelu Osijek se probudio. Vjerojatno je tome kumovao i ugodan razgovor na poluvremenu s trenerom i pokazali su se igrači goropadniji, čvršći, djelovali su da više žele pobjedu. Basel je u prvom dijelu utakmice pokazao svoju čistu kvalitetu, zabili su gosti dva gola, imali veliku razliku i mislili da će im do kraja biti lako. No, nije im bilo. Još bih dodao da sa tim šansama koje je Osijek imao, a bilo je tu na kraju 4-5 lijepih prilika, uz 2-3 situacije koje su, onako, malo mirisale na nekakve čudne sudačke odluke, odnosno bile su to odluke koje su donešene u korist Švicaraca. Ne bi bilo korektno, naravno, izvlačiti se na suce, više pažnje pridavati tome, ali tako je bilo. No, treba naglasiti i da nismo defanzivno dobro ušli u utakmicu i sad je to ono pitanje je li čaša polupuna ili poluprazna", ističe za net.hr Ivo Smoje.

Smoje se osvrnuo i na neke sudačke odluke koje nisu išle u korist Osijeka, ali bez obzira na to smatra kako sudac ipak nije igrao ključnu ulogu u ispadanju.

"Sudac je Cabralu kod odgurivanja Žapera malo progledao kroz oči, malo mi je izgledalo kao da mu njegov stric sudi utakmicu. Nažalost, nema VAR-a jer, da ga je bilo, to povlačenje Kleinheislera bi se provjeravalo, sasvim sigurno, a samim time i uvidjelo. Sudac nije nešto pretjerano pomagao Baselu, nije mu sudačka pomoć niti bila potrebna, ali recimo da je sudac više respektirao momčad Basela. No, isto tako treba biti realan i reći da nam je slabo prvo poluvrijeme kumovalo porazu."

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo lope i kasnije je bilo jako teško takvo što nadoknaditi.

"Neko iskustvo mi kaže da, kad u ovako važnom dvoboju podbaciš u prvom poluvremenu, teško je to kasnije okrenuti. Da je bio slabiji suparnik, vjerujem da bi mi to okrenuli, pa barem za nijansu. No, Basel je prejak za takvo što. Isto tako sam uvjeren, i to želim posebno naglasiti, da su na stadionu bili navijači, da je bio onaj huk, velika vjerojatnost da bi se Osijek vratio u igru. Ta navijačka energija vratila bi naše dečke, dignula bi ih još više. No, nije ih nažalost bilo. I nismo uspjeli. Moramo biti do kraja iskreni i kazati kako je nedostajalo i malo sreće."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!