Tenis

Halep i Pliškova sigurno dalje, Azarenka prošla nakon predaje

Matej Kačan • petak, 18.09.2020.
Halep i Pliškova sigurno dalje, Azarenka prošla nakon predaje

Ni ženski dio ždrijeba u osmini finala turnira u Rimu nije ponudio neka velika iznenađenja, a najveće je ono ispadanje desete nositeljice Elene Ribakine koja je ispala od Julije Putintseve...

U osmini finala WTA turnira u Rimu svoj nastup završava 10. nositeljica turnira i 18. igračica svijeta Elena Ribakina. Ona je imala nimalo lagan posao protiv sunarodnjakinje Julije Putintseve koja ju je svladala za dva sata i 42 minute.

Ribakina je uzela prvi set sa 6:4, a u drugom je setu mogla u tie-breaku do pobjede da je nakon bolje krenula u trinaestu igru. No, Putintseva je došla do 7:3, a u trećem je setu sa 6:2 privela susret kraju.

Prva i druga nositeljica su bile mnogo uspješnije od desete. Simona Halep nije imala problema protiv Dajane Jastremske koju je svladala sa 7:5 i 6:4, a jednako je uspješna bila i Karolina Pliškova protiv Anne Blinkove sa 6:4 i 6:3.

I četvrta nositeljica, Ukrajinka Elina Svitolina je bez problema odradila svoje obveze. Ne pretežak zalogaj je sa 7:6 i 6:4 bila Svetlana Kuznjecova. Viktorija Azarenka se nije previše mučila protiv Darije Kasatkine koja je morala predati meč u tie-breaku prvog seta zbog ozljede.

Na papiru najizjednačeniji meč, onaj između Garbine Muguruze i Johanne Konte je poprilično uvjerljivo pripao devetoj nositeljici. Španjolka je sedmu nositeljicu iz Britanije svladala sa 6:4 i 6:1.

S 2-1 u setovima je prošla dalje i 12. nositeljica Marketa Vondroušova protiv Polone Hercog, dok je Elise Mertens s dvaput po 6:4 izbacila Crnogorku Danka Kovinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!