Košarka

Oprezniji Celticsi pokazali pravo lice i smanjili u seriji protiv Heata

Branimir Korać • nedjelja, 20.09.2020.
Oprezniji Celticsi pokazali pravo lice i smanjili u seriji protiv Heata

U trećoj utakmici finala Istoka Boston Celticsi upisali su pobjedu protiv Miami Heata sa 117:106 i tako su smanjili u seriji na 2-1...

Miami Heat - Boston Celtics 106:117 (2-1)

Zasad se u doigravanju pokazalo da ako dobro igra Goran Dragić, igra i Heat. Međutim Celticsi su uspjeli zaustaviti Dragića i umanjiti njegov učinak, a samim time je pala i Heatova produkcija. Omogućilo je to Bostonu da iskontrolira susret i uzme pobjedu.

Celticsi su nakon prošle utakmice i poraza 106:101 imali razgovor (ne)ugodni u svlačionici, spominjao se i skoro fizički sukob između Marcusa Smarta i Jaylena Browna i bilo je važno vidjeti kako će izreagirati nakon svega toga. Reakcija je bila dobra, od početka su bili unutra i ovaj put nisu dopustili Miamiju da se oporavi od sporijeg ulaska u utakmicu.

Bio je dovoljan dobar učinak velike četvorke, sva četvorica bili su na najmanje 20 poena, a koliko je mogao pomogao je i Gordon Hayward koji se vratio nakon ozljede, no očito je i jasno kako je daleko od spremnosti. Ipak dobro je saznanje za Celticse da ga imaju na raspolaganju, trebao bi se dizati kako serija omiče što je svakako dobitak.

Miami se u prvoj utakmici finalne serije vratio iz 14 poena minusa, a u drugoj iz minus 17. Ovdje se nije uspio vratiti i Celticsi su zadržali vodstvo.

U nekoliko navrata prijetio je da bi mogao napraviti utakmicu zanimljivom, ali svaki put Boston se uspio othrvati i vratiti se u plus.

U drugoj dionici sjajno je igrao Tyler Herro koji je uspio približiti Heat na minus tri, ali to je samo probudilo Celticse koji su reagirali brzom tranzicijom i tricom Walkera za 63:50 na poluvremenu.

U zadnjoj dionici Miami je zaostajao 20 poena da bi na ulasku u zadnju minutu Bam Adebayo smanjio na 109:104 i tu stao. Smart je bio miran na liniji slobodnih bacanja, opet odvojio Celticse i zaključio priču.

Brown je ubacio 26 poena uz sedam skokova i pet asistencija, Jayson Tatum dodao je 25 poena, 14 skokova i osam asistencija, Kemba Walker 21 poen i šest skokova, a Marcus Smart 20 poena i šest asistencija.

Kod Miamija Bam Adebayo bio je daleko najbolji s 27 poena i 16 skokova, a Tyler Herro dodao je 22 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!