Košarka

Zadar i Cibona ipak igraju u petak, počelo i lagano prepucavanje

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.09.2020.
Zadar i Cibona ipak igraju u petak, počelo i lagano prepucavanje
Foto: Pixsell

Iako se govorilo o novoj odgodi utakmice zbog koronavirusa u Ciboni, odlučeno je da se susret Zadra i Cibone ipak igra u petak i to pred zadarskim navijačima, a treneri su već započeli s uvertirom u utakmicu...

Drugo kolo HT Premijer lige donosi nam najveći hrvatski košarkaški derbi, onaj na Višnjiku gdje će snage odmjeriti Zadar i Cibona. Cibosi su ozdravili nakon koronavirusa pa su u treningu i nove odgode nije bilo.

KK Zadar je objavio da će na tribine pustiti do 1000 ljudi, mahom prošlosezonskih pretplatnika. Na snazi će biti stroge mjere poput davanja podataka i mjerenja temperature uz obvezno nošenje maski, a uvertiru u susret su laganim prepucavanjem odradili treneri.

Prije nego što je igranje bilo službeno, želju za održavanjem utakmice je izrazio Veljko Mršić koji je "bocnuo" kolegu na klupi Cibone i motive odgode prvog susreta protiv Zaboka. Naime, uz stanje s koronavirusom u Ciboni, klub muči muke s blokadom i nemogućnosti registracije igrača.

"Mislim da ćemo sve znati kad Cibona treba dostaviti dodatnu dokumentaciju u HKS i onda će povjerenik natjecanja odlučiti hoće li se igrati ili ne. Nadam se da će utakmice biti, jer kako je kolega Velić prošle sezone govorio da ima informacije iz Zadra da se radi to i to, tako i mi sada imamo informacije da oni treniraju već pet-šest dana. Zaista se nadam da će se igrati, jer mislim da bi utakmica dobro došla i nama i njima, posebno ako ABA liga krene na vrijeme pa da imamo jedan jaki susret prije toga", kazao je Mršić za 023 Sport.

Na tu Mršićevu izjavu nije dužan ostao Ivan Velić koji je svoj odgovor poslao preko BiH medija: "Ne znam što bih komentirao, to je ono kao kad ispričaš tri puta isti vic u istom društvu, nije sada fora ta izjava. Treba neku novu foru izmisliti da bude zanimljiva. Mršić i ja imamo specifičan odnos, dobre smo kolege Mršić i ja volimo se zezati. Međutim ne treba informacije skupljati na taj način. On je bio igrač, kapetan i trener Cibone. Tako da sam siguran da njegova ljubav prema Ciboni i dalje traje i vjerujem da će ponovo jednog dana biti trener Cibone. Naravno da ćemo porazgovarati u petak kada budemo igrali sa Zadrom, o svemu pa eto i o tome. Vidjet ćemo se na kavi, nadam se ne u hotelu već na Kalelargi."

Još se ne zna u kakvom će sastavu Cibona istrčati u Zadru, ali jedno je sigurno: domaće košarke željni obožavatelji u Hrvatskoj neće ostati uskraćeni za novi vatreni dvoboj velikih rivala.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!