Košarka

Heat se ne predaje samo tako, sjajni Butler vodio ga do smanjenja na 3-2 u seriji

Branimir Korać • subota, 10.10.2020.
Heat se ne predaje samo tako, sjajni Butler vodio ga do smanjenja na 3-2 u seriji

Miami Heat ipak je dobio petu utakmicu finalne serije NBA lige, slavio je sa 111:108 i Lakerse ostavio na čekanju za osvajanje titule. U odličnom dvoboju briljirali su na jednoj strani Jimmy Butler i Duncan Robinson, a na drugoj LeBron James i Anthony Davis...

Los Angeles Lakers - Miami Heat 108:111 (2-3)

Za razliku od klasičnog doigravanja u normalnim uvjetima, ovdje nema prednosti domaćeg parketa, svi su u istoj situaciji stoga su i veće šanse za preokret. Miami je napravio prvi korak prema povratku u finalnoj seriji protiv Lakersa, dobio je petu utakmicu sa 111:108 i tako smanjio na 3-2.

Lakersi su individualno kvalitetniji i opasniji, imaju uostalom LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, najdominantnije igrače na svojim pozicijama u svijeta, ali niti njihova sjajna predstava nije pomogla Lakersima da dođu do pobjede i riješe finalnu seriju u pet utakmica.

Miami se potvrdio kao sjajna momčad, protivnik kojeg nije lako slomiti i koji neće samo tako odustati. Erik Spoelstra i dalje ne može računati na Gorana Dragiča, koristio je samo sedam igrača, ali bez obzira na to njegova momčad otišla je do pobjede.

Susret je protekao u ravnopravnoj igri, Miami je većim dijelom susreta bio u vodstvu, ali Lakersi su se uspjeli vratiti i zaprijetiti odlaskom do pobjede.

U drugoj dionici nisu se nimalo ugodno osjećali kada se u jednom trenutku uz bolnu grimasu na podu našao Davis, ali nakon što mu je ukazana pomoć, nakratko je izašao s terena i kasnije se ipak vratio.

Deset minuta prije kraja Miami je vodio 93:82 nakon čega James i Danny Green ubacuju trice, Davis dodaje dva bacanja i serijom 8:0 Lakersi se vraćaju u igru. Šest i pol minuta prije kraja novom tricom Kentaviousa Caldwell-Popea Lakersi su i poveli 97:96 da bi se Miami ubrzo vratio u vodstvo.

Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i na ulasku u zadnju minutu James je vratio prednost na stranu Lakersa. 21 sekundu prije kraja i Davis pogađa za vodstvo LA-a 108:107 da bi 16 sekundi prije kraja Butler s linije slobodnih bacanja pogodio za 109:108 Miamija. Green nakon toga ne pogađa tricu, lopta dolazi u posjed Miamija te Tyler Herro s linije slobodnih bacanja zaključuje priču.

Jimmy Butler ubacio je 35 poena uz 12 skokova, 11 asistencija i pet osvojenih lopti, a Duncan Robinson dodao je 26 poena i pet skokova. Kod poraženih James je upisao 40 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a Davis 28 poena i 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!