Nogomet

Kolumbija i Brazil uvjerljivim pobjedama otvorili kvalifikacije, teška ozljeda Santiaga Ariasa

Mihaela Bradovski • subota, 10.10.2020.
Kolumbija i Brazil uvjerljivim pobjedama otvorili kvalifikacije, teška ozljeda Santiaga Ariasa

U južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo uvjerljive pobjede upisali su Kolumbija i Brazil. Kolumbija je s 3:0 bila bolja od Venezuele, a Brazil s 5:0 od Bolivije...

Brazil je na odličan način krenuo u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U Sao Pulu upisao je pobjedu od čak 5:0 protiv Bolivije uz sjajan nastup Neymara koji je bio pokretač brojnih dobrih akcija domaćina.

Već u 16. minuti Brazil je poveo golom Marquinhosa, a na odmor se otišlo vodstvom Brazila 2:0 nakon što je drugi gol pospremio Roberto Firmino.

U nastavku nije bilo dobrih vijesti za goste. Firmino je odmah u 49. minuti povisio na 3:0 da bi sredinom drugog dijela Jose Carrasco autogolom nakon što ga je lopta jednostavno pogodila i odbila se u mrežu povisio na 4:0. Točku na i stavio je Philippe Coutinho u 73. minuti.

Problema nije imala niti Kolumbija koja je lako izašla na kraj s Venezuelom, ali susret je obilježila teška ozljeda Santiaga Ariasa već u prvih 15 minuta.

Ariasu je prilikom uklizavanja stradao gležanj koji je potpuno dislociran.

Nakon toga Kolumbija je do kraja poluvremena postigla tri pogotka i riješila pitanje pobjednika. Dva puta zabio je Luis Muriel, a jednom Duvan Zapata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!