Rukomet

Rukometašice Bjelovara u Europskom kupu protiv Jagodine, a Lokomotivi Talijanke

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 20.10.2020.
Rukometašice Bjelovara u Europskom kupu protiv Jagodine, a Lokomotivi Talijanke
Foto: Pixsell

U središtu Europske rukometne federacije (EHF), u Beču, ždrijebom su određeni parovi posljednjeg kvalifikacijskog kola EHF Europske lige i 3. kola EHF Europskog kupa za rukometašice.

Kao što je poznato, Hrvatska nema predstavnika u drugom natjecanju po kvaliteti za rukometašice, ali zato ima dva kluba u EHF Europskom kupu. Za one koji manje prate rukometna natjecanja, to je nekadašnji Challenge kup. U njemu će ove sezone od naših klubova nastupati Lokomotiva Zagreb i ŽRK Bjelovar.

EHF je unaprijed odredio zemljopisne zone, odnosno potove u koje je smjestio klubove da bi smanjio putovanja i rizik zaraze korona virusom. Tako se Lokomotiva Zagreb našla u zoni 1, i potu ili šeširu 1 sa češkom Slavijom, španjolskim Elcheom, Salernom iz Italije, nizozemskim Urinekom, portugalskom Gaia/Colgaiom, Zugom iz Švicarske i Wiener Neustadtom iz Austrije.

Bjelovar je pak završio u zoni 2, i potu 2, s ukrajinskom Galychankom, turskim Izmirom i Muratpašom, malteškim Kavallierijem, kosovskim Istoguom, crnogorskim Rudarom i Naisom Nis iz Srbije. Drugim riječima, to znači da se stim klubovima nije mogao sastati.

Ždrijeb je na kraju bio dobar za naše klubove, barem što se putovanja tiče, ali ne i snage suparnika. Lokomotivu Zagreb je poslao u Italiju, točnije gradić Arlesega di Mestrino pored Padove. Klub se zove Ali-Best Espresso Mestrino. Nakon četiri kola talijanske lige, nalazi se na petom mjestu s tri pobjede i jednim porazom. I objektivno, Lokomotiva je favorit i morala bi to proći. U 2. pretkolu izbacile su ukrajinski HC Real 29:27. Igrao se samo jedan susret i to u Kopru.

Bjelovar će pak u srbijansku Jagodinu. To je grad u središnjoj Srbiji, na pola puta između Beograda i Niša. Nekada se zvao Svetozarevo. Otprilike oko 500 kilometara udaljen je od Bjelovara. Klub je 2018. i 2019. godine bio prvak Srbije, a triput pobjednik srbijanskog Kupa. Već dugo ih vodi Dragan Markov. Bit će to težak ispit za Bjelovarke.

Zanimljivo je spomenuti da su i Lokomotiva i Bjelovar izvučeni odmah na početku ždrijeba u svojim skupinama, odnosno da će prve susrete igrati u gostima. A oni su na rasporedu 14./15. studenog, uzvrat je tjedan dana kasnije 21./22.studenog.

EHF EUROPSKI KUP: 3. KOLO
ALI-BEST ESPRESSO MESTRINO – LOKOMOTIVA ZAGREB
ŽORK JAGODINA – BJELOVAR

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!