Nogomet

Chelsea i Sevilla u siromašnom dvoboju podijelili bodove, remi i u Rennesu

Branimir Korać • utorak, 20.10.2020.
Chelsea i Sevilla u siromašnom dvoboju podijelili bodove, remi i u Rennesu

U prvom kolu skupine E sastali su se Chelsea i Sevilla, favoriti skupine, i potpuno razočarali. Puno atraktivniji i zanimljiviji bio je dvoboj između Rennesa i Krasnodara...

Chelsea - Sevilla 0:0

Očekivalo se definitivno više u dvoboju između Chelseaja i Seville. Posebno je domaćin razočarao, londonska momčad nije baš ništa pokazala i gotovo nije imala nijednu kvalitetnu situaciju u 90 minuta.

Chelsea je potpuno zaustavljen, Lopetegui je nadmudrio Lamparda i praktički sve napadačke poluge mu je odsjekao. S druge strane Sevilla je izgledala povezanije i smislenije, ali niti ona nije mogla do pogotka.

Najveće prilike tijekom susreta pripale su gostima. Prvo poluvrijeme bilo je loše, malo su pokazali i jedni i drugi, a nekako najbolja situacija bila je ona za goste kada je glavom pucao Nemanja Gudelj, ali Mendy se snašao i obranio.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak slične igre, Chelsea je i dalje bio neučinkovit, s premalo igrača dolazio naprijed, a Sevilla je izgledala opasnije.

Malo je nedostajalo da gosti povedu u 67. minuti kada je Rakitić ubacio iz kornera točno na volej Joana Jordana, no lopta odlazi preko gola.

Do kraja susreta više je pokušavala Sevilla koja je uglavnom imala posjed lopte na svojoj strani, ali nedovoljno za pobjedu. U konačnici nula je nekako i najrealniji ishod.

Ivan Rakitić kod Seville je igrao do 80. minute kada ga je zamijenio Franco Vazquez, a Mateo Kovačić kod Chelseaja ušao je u igru u 65. minuti umjesto Jorginha.

Rennes - Krasnodar 1:1

Debitanti u grupnoj fazi Lige prvaka susreli su se na Roazhon Parku gdje je Rennes ugostio Krasnodar. Pobjednika na kraju nije bilo, a bliži slavlju bili su domaćini, međutim morali su se zadovoljiti bodom.

U prvom poluvremenu najopasniji po gol gostiju bio je čudesni Eduardo Camavinga koji je nekoliko puta opasno zaprijetio, no na odmor se ipak otišlo s 0:0.

Rennes je poveo u 56. minuti. U kaznenom prostoru klizećim startom je odnešen Terrier, dosuđen je kazneni udarac koji Sehrou Guirassy pretvara u pogodak.

Međutim tri minute kasnije gosti poravnavaju. Cristian Ramirez bio je s loptom na 18 metara, okrenuo se i tražio nekog u dobroj poziciji, a kada je vidio da nema kvalitetnijih rješenja, iznenada je opalio i poluvisoko pogodio uz vratnicu za 1:1.

Do kraja susreta promjena više nije bilo, Rennes je bio opasniji, ali ostalo je tih 1:1.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Chelsea0:0Sevilla
Rennes1:1Krasnodar
1Chelsea 614:2+1214
2Sevilla 69:8+113
3Krasnodar 66:11-55
4Rennes 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!