Nogomet

Blijedi Liverpool slavio kod Ajaxa, Atalanta uvjerljiva u Danskoj

Jan Šneler • srijeda, 21.10.2020.
Blijedi Liverpool slavio kod Ajaxa, Atalanta uvjerljiva u Danskoj

U skupini D očekivali smo pravu golijadu i festival nogometa u susretu Ajaxa i Liverpoola, ali dobili smo prilično bljedunjavu predstavu, dok je Atalanta gostovanje u Danskoj odradila mirno i sigurno...

Aktualni prvaci Engleske još uvijek traže pravi ritam u svojoj igri. Liverpool kod Ajaxa definitivno nije imao lagan zadatak, ali očekivali smo puno više od dviju napadački izuzetno potentnih momčadi.

Ajax - Liverpool 0:1

Liverpool je uspio u onome što su zacrtali prije puta u Amsterdam - pobjeda i tri boda na startu Lige prvaka. Nije bilo nimalo lako, ali treba reći kako na prste jedne ruke možemo izbrojati igrače koji su danas zadovoljili.

Jedan od njih je Fabinho koji je sjajno zamijenio Virgila Van Dijka i u jednom trenu sa same gol linije spasio pogodak, ali već ostatak obrane nije bio na pravoj visini zadatka. Ajax je u više navrata opasno zaprijetio, međutim mreža gostiju nije se tresla.

Liverpool je kreirao nekoliko izglednijih prilika, ali do jedinog pogotka stigli su na nevjerojatan način. Sadio Mane pokušao je iskosa ubaciti u peterac, lopta je došla do nesretnog Nicolasa Tagliafica koji nespretnim udarcem skreće loptu u vlastitu mrežu.

Par minuta kasnije Mohamed Salah mogao je povećati vodstvo Liverpoola, ali iz sebi uobičajene situacije gađa prilično slabo i pogađa prvog braniča.

Poluvrijeme je završilo s vodstvom Liverpoola koji nije naročito oduševio protiv na mahove opasnog Ajaxa. Na startu drugog dijela domaći su mogli izjednačiti.

Davy Klaassen prilično rezolutno tukao je u prvi kut Adrianova gola, ali zatresao je stativu. Malo kasnije Perr Schuurs povukao je za dres Roberta Firmina, no Felix Brych nije se odlučio dodijeliti Liverpoolu kazneni udarac.

Do kraja susreta bilo je svega i pravo čudo da više niti jednom mreže nisu zatresene. Liverpool je imao puno boljih prilika, gotovo stopostotne su promašili Georginio Wijnaldum i Andy Robertson.

Također treba napomenuti i jednu zanimljivost iz 60. minute kada je u istom trenu izašao trojac Mane-Firmino-Salah. Umjesto njih ušli su Diogo Jota, Xherdan Shaqiri i Takumi Minamino, ali osim nekoliko poluprilika, nisu pretjerano prijetili.

Rezultat se više nije mijenjao, Liverpool je odnio pobjedu, ali ostavio prilično slab utisak. S druge strane Ajax, kod kojeg je na klupi bio rezervni vratar Dominik Kotarski, pružio je samo naznake neke ozbiljne i napadačke igre.

Midtjylland - Atalanta 0:4

Premda su u Dansku došli u statusu velikog favorita, posljednji rezultati mogli su navesti prosječnog pratitelja Atalante da se momčad nalazi u blagoj krizi. Ipak, momčad iz Bergama potvrdila je status favorita i lakoćom došla do slavlja.

Sve su gosti riješili u prvom dijelu koji su odradili sjajno. Od početka su pritisnuli domaće i vrlo ofenzivno krenuli, a to im se prilično brzo isplatilo.

U 26. minuti Duvan Zapata dovodi Atalantu u vodstvo, a točno deset minuta kasnije isti igrač asistira Alejandru Gomezu za povećanje prednosti.

Taman kad se činilo da će Midtjylland uspjeti s tim zaostatkom otići na odmor, Luis Muriel sjajno se snašao i pogodio za sada već teško dostižnih 0:3. U drugom dijelu Gian Piero Gasperini očekivano je smirio ritam igre, izvadio nekolicinu prvotimaca i strpljivo čekao kraj.

Ipak, u samom smiraju susreta, u 89. minuti Aleksej Mirančuk pogađa precizno za konačnih 0:4. Mario Pašalić ušao je za goste u igru u 68. minuti umjesto strijelca Gomeza.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ajax0:1Liverpool
Midtjylland0:4Atalanta
1Liverpool 610:3+713
2Atalanta 610:8+211
3Ajax 67:707
4Midtjylland 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!