Košarka

Stipčević vrlo dobar u pobjedi Krke, Mikulić dvoznamenkast u porazu Polzele

Matej Kačan • četvrtak, 29.10.2020.
Stipčević vrlo dobar u pobjedi Krke, Mikulić dvoznamenkast u porazu Polzele

Odigrane su i dvije utakmice šestog kola slovenske košarkaške Liga Nove, a na terenima su bili i hrvatski košarkaši koji su zabilježili solidne partije...

Poraz od Cibone u ABA ligi su košarkaši Krke uspjeli ublažiti slavljem u domaćoj slovenskoj Ligi Nova. Tamo je Krka na omjeru 3-0, a nova je pobjeda došla kod kuće protiv Rogaške koja nije bila dorastao protivnik za momčad iz Novog Mesta.

Sjajna treća dionica Krke s 30:17 bila je ključna u 94:71 pobjedi, a među boljima u pobjedničkoj ekipi bio je Rok Stipčević. On je šutirao 5/7 iz igre (3/3 za dva) za 14 poena te dva skoka i tri dodavanja. Jure Škifić bio je samozatajan s tri poena (1/3 iz igre) uz tri skoka i asistenciju za 15 minuta na terenu.

Do pobjede je nakon poraza od Zadra došla i Primorska. Njoj je na domaćem terenu trebao produžetak nakon 69:69 u regularnom dijelu protiv Polzele. U produžetku su Koprani ipak sa 16:11 došli do 85:80 slavlja, a najbolji je kod njih bio Jurij Macura s 28 poena i 11 skokova.

Mostarski košarkaš s hrvatskim državljanstvom Josip Mikulić je bio jedan od boljih kod Polzele. On je za 38 i pol minuta ubacio 14 poena uz sedam skokova, ali i slabih 5/13 iz igre.

FOTO: KK Krka Novo Mesto

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!