Europska liga, skupina F, 3. kolo, 05.11.2020, 18:55 h, Rujevica
Suci: Mattias Gestranius, Jan-Peter Aravirta, Mikko Alakare (Finska)
Rijeka
Rijeka
Robert Murić 13'
1:2(1:1) Napoli
Diego Demme 43'
Filip Braut 62' (ag)
Napoli

Rijeka sjajno krenula, Napoli u drugom dijelu pojačao ritam i preokretom slavio

Branimir Korać • četvrtak, 05.11.2020.
Rijeka sjajno krenula, Napoli u drugom dijelu pojačao ritam i preokretom slavio
Foto: Pixsell

Rijeka je ostala bez pobjede i u trećem kolu grupne faze Europske lige. Na Rujevicu je stigao Napoli, Rijeka se predstavila u dobrom izdanju u prvom poluvremenu, ali u nastavku je kvaliteta gostiju isplivala...

Napoli
Rijeka
Napoli
2
(do 64')
7
(do 24')
Pričuvni igrači
 
 
Trener
Simon Rožman
1
Alex Meret
22
Giovanni Di Lorenzo
19
Nikola Maksimović
26
Kalidou Koulibaly
6
Mario Rui
(do 80')
68
Stanislav Lobotka
(do 59')
4
Diego Demme
7
Elif Elmas
(do 59')
21
Matteo Politano
(do 69')
37
Andrea Petagna
(do 80')
14
Dries Mertens
Pričuvni igrači
24
Lorenzo Insigne
59'
8
Fabian Ruiz
59'
11
Hirving Lozano
69'
31
Fauzi Ghoulam
80'
20
Piotr Zielinski
80'
Trener
Gennaro Gattuso

Napoli je ipak neokrznut prošao Rujevicu. Oslabljena Rijeka imala je sjajnih faza igre, ali jednostavno kvaliteta gostiju u drugom poluvremenu došla je do izražaja.

Ulazak u utakmicu od strane Riječana bio je sjajan. Napoli je odigrao loše prvo poluvrijeme, ostaje dojam kako je podcijenio hrvatskog predstavnika. Menalo, Kulenović i Murić stvarali su ogromne probleme gostima, Rijeka je tu i povela, ali malo je ipak pala kada je Murić morao napustiti igru zbog ozljede.

Nekoliko puta Rijeka je opasnio došla do kaznenog prostora Napolija, a u 13. minuti došla je do vodećeg pogotka. Krasna akcija, Tomečak je odličnom dugačkom loptom pronašao Menala koji gura loptu u prostor za Kulenovića, iz drugog plana dolazi Murić, Kulenović ga dobro vidi i Murić s 18 metara krasno gađa u kut.

Rijeka tu nije stala, Kulenović i Murić odlično su kombinirali, Murić je došao pred Mereta, ali je Maksimović odbio loptu.

Još dvije krasne prilike Rijeka je imala preko raspoloženog Kulenovića koji je ponizio skupog Koulibalyja, ali mu je Meret obranio udarac da bi nakon toga pokušao i Lončar izvana, no nije dobro zahvatio loptu.

Napoli je na odmor ipak odnio neodlučen rezultat, u 43. minuti riječka obrana je zaspala, Mertens je ubacio u peterac i pogodio Demmea od kojeg se lopta odbija u gol.

Odmah na startu drugog dijela Rijeka je imala još jedjnu krasnu priliku, Yateke je pronašao Menala samog na 16 metara, on se namjestio na udarac i pogodio vratnicu.

Tresao se okvir i na drugoj strani, Mertens je iz slobodnog udarca iskosa pogodio gredu.

Gattuso je shvatio da Napoli ne izgleda dobro i da ima sto muka pa je u 59. minuti poslao na teren Lorenza Insignea i Fabiana Ruiza.

Tri minute kasnije Napoli je poveo. Ubačena lopta s lijeve strane u petercu je doslovno pala na Brauta nakon što gosti nisu došli do nje i odbila se u mrežu.

U nastavku je Napoli rutinski kontrolirao utakmicu, dosta visoko napadao je Riječane i nije dopuštao da se tako lako razmašu.

Do kraja susreta gosti su bili opasniji, napadom su čuvali vodstvo i imali su nekoliko šansi koje su mogli bolje iskoristiti.

Ostalo je 2:1 za Napoli koji tako ipak zadovoljan napušta Rujevicu.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rijeka1:2Napoli
Real Sociedad1:0AZ Alkmaar
1Napoli 67:4+311
2Real Sociedad 65:4+19
3AZ Alkmaar 67:5+28
4Rijeka 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!