Ostali sportovi

Any Given Tuesday: Tko najbolje hvata?

Matej Kačan • utorak, 10.11.2020.
Any Given Tuesday: Tko najbolje hvata?

Protekli NFL tjedan bio je koban za kladioničare i one koji su se prognozama išli praviti pametni, ali smo zato imali začetak jedne od zanimljivijih rasprava oko toga tko je najbolji WR lige...

Tko se išao kladiti na ovaj NFL vikend, taj se nije baš nešto proveo. Kad pogledamo čisto "1x2", uglavnom i jesu slavili favoriti, ali načini i margine poena kojima se dolazilo do pobjeda i poraza su bili vrlo čudni u ovom, možda ne najzanimljivijem i najboljem, ali svakako dosta neočekivanom tjednu.

Možda je najbolje krenuti od kraja. U susretu koji bi prije nekoliko godina bio derbi divizije i konferencije, a sad je samo smiješan, New England Patriotsi ipak su nakon vezanih poraza našli žrtvu za pobjedu, pogađate, Jetse.

Na kladionicama bi svatko normalan odigrao na Patse uz manje poena u susretu dva očajna napada i jedne dobre i jedne očajne obrane, a na kraju su Jetsi skoro i dobili jer su do posljednje četvrtine vodili s 27:17.No, u zadnjoj dionici su Joe Flacco i njegov napad na terenu bili tek minutu i pol i odigrali četiri akcije za tri yarda, a Patriotsi su zabili 13 poena, otišli u over i slavili.

Jetsi su na 0-9 i to im je najgori omjer u povijesti franžize te nikad nisu startali s devet vezanih poraza, a s osam vezanih pobjeda nikad nije startala jedina momčad koja još nema poraz. No, i Pittsburgh Steelersi su dobrano počupali kosu svim svojim navijačima i kladioničarima jer su dobar dio vremena izgledali kao momčad koja je postići nemoguće i izgubiti od Cowboysa.

Dallas je na teren poslao i četvrtog QB-a ove sezone pa je gospona DiNuccija nakon problematične partije protiv Eaglesa zamijenio Garrett Gilbert, već sad iskusni sudionik practice squadova i ligaška posvuduša na poziciji zamjene koji je izgledao dosta kompetentnije, ali su ipak Steelersi nakon devet poena u tri četvrtine zabili 15 u zadnjoj i preokrenuli do 24:19.

Idemo dalje, jedna od utakmica u kojoj bi se svakako isplatilo odigrati under bila je ona Titansa i Bearsa, dvije kompetentne obrane i jednog užasnog napada te jednog napada koji se ipak više oslanja na trčanje, a samim time i na konzervativnije taktike i manje poena. Napad Bearsa još je jednom izgledao očajno pune tri četvrtine u kojima je Chicago bio na ravno nula poena.

Nick Foles je motore upalio prekasno i tek je u posljednjoj četvrtini zabio dva polaganja za 17 poena Bearsa, ali su do tad Titansi već ostvarili prednost od 17:0 i TD na startu četvrte za Tennessee bio je dovoljan za nedostižnu prednost i 6-2 omjer.

Imali smo i još jedan "El Tragico", dvoboj momčadi koje nemaju što tražiti koji je ovaj put pripao Giantsima. Bar smo na terenu kod Washingtona opet vidjeli Alexa Smitha koji se nije proslavio s bačenim TD-om i tri presječene, a cijena je bila velika jer se Kyle Allen teško ozlijedio i sad su Football Teamsi protiv bolesti i nedaća na 2:1 prednosti umjesto na prošlotjednih 2:0.

Nakon što je prošlih nekoliko susreta mogao malo odmoriti i ne pružiti svoje najbolje partije, Patrick Mahomes je morao upaliti motore kad je protiv Panthersa vrag odnio šalu. Carolina je zabijala dovoljno da se napad prvaka ne smije šlepati, a RB-ovi nisu dali ništa.

Tako su Chiefsi trčanjem skupili tek 30 yardi u cijelom susretu i Mahomes je morao čupati s četiri TD-a i 372 yarda bacanja. Na kraju je obrana bila ta koja je odigrala ključnu akciju jer je Carolina pri 33:31 imala zadnji napad, ali je obrana Kansasa natjerala kickera Slyea da puca s čak 67 yardi i promaši za tešku pobjedu Chiefsa. Ovdje su se kladioničari vjerojatno kockali na hendikep i razliku za Chiefse i mnogi su se prevarili.

Do treće su pobjede stigli Atlanta Falconsi koji su se još jednom svojski potrudili da prospu utakmicu pa su nakon 27:6 vodstva primili 21 poen u posljednjih 15 minuta. No, nisu ni Broncosi bene koje će dobiti bilo koga pa se Drw Lock pobrinuo da s bačenom presječenom dopusti Falconsima lagan napad i TD Todda Gurleyja u samo dvije akcije za 34:13 što ni Falconsi nisu uspjesli prosuti.

Novu žrtvu su za pobjedu našli Houston Texansi koji su u još jednom derbiju začelja svladali Jacksonville Jaguarse, dok uvijek paralelnos Texansima bacimo oko i na to kako igra DeAndre Hopkins. Njegovi su Cardinalsi bili dio jedne od najzanimljivijih utakmica tejdna gdje su tek s 34:31 izgubili od Dolphinsa gdje se Tua jako dobro adaptira i već je imao utakmicu gdje je vodio ekipu do pobjede i bez bačenog INT-a.

Hopkins je ostao bez nekog jačeg učinka, ali se zato našao u poprištu jedne zanimljive rasprave na društvenim mrežama. Tko je najbolji WR lige? Julio Jones će vam reći da je to upravo on, iako sami uspjesi Falconsa neće baš tome u prilog. Nedavno se javio i Davante Adams koji bi novce stavio baš na sebe.

To je potkrijepio još jednom sjajnom partijom gdje je u pobjedi Packersa nad 49ersima bio meta jednog od četiri TD dodavanja za Aarona Rodgersa te je uhvatio 10 dodavanja za čak 173 yarda, dok je Rodgers u svojoj rodnoj kaliforniji deklasirao svoju momčad djetinjstva s 34:17 i skok na 6-2.

Uglavnom, rekao je Davante da je baš on najbolji u poslu hvatanja lopti u ligi i možda ima pravo, da nema toliko problema s ozljedama i čovjeka koji baca tako da svakog pogađa u trepavicu. Zato se javio i Hopkins koji se samo nasmijao pa slobodno možemo kazati da i zvijezda najgore razmjene ikad misli da je baš on najbolji.

Tko je kome najbolji je najviše pitanje osobnih preferencija i ukusa, a legendarni Shannon Sharpe ima svoj poredak i ukuse:

Kad smo već kod hvatača i njihovih odnosa s QB-ovima, prošli smo tjedan slavili povijesna dostignuća Gronka i Toma. No, ovaj tjedan nemaju baš razloga za slavlje jer su Bucsi baš onako muški razvaljeni od strane Saintsa, a ultimativno poniženje bio je trenutak kad je na teren izašao Jameis Winston.

Da, baš onaj Winston koji je prošle sezone u Bucsima držao prosjek od jednog INT-a na jedan TD te je otpušten da bi došao Brady te je otišao u Saintse. Tamo drži leđa starom Drewu Breesu, a u razvaljivanju od 38:3 je dobio jednu akciju na samom kraju. Naravno, nije tek simboličan nastup spriječio Jameisa da se pošteno naruga svojoj bivšoj ekipi i kao u starim danima "pojede pobjedu":

U ostalim rezultatima smo vidjeli još jedno propisno gaženje, ono Billsa koji su ozbiljne namjere još jednom potvrdili s čak 44:34 protiv Seahawksa pa su na 7:2, a Seattle upisuje svoj drugi poraz, dok su u dvoboju lijepih uniformi Raidersi svladali Chargerse. Ravensi su se vratili pobjedama protiv Coltsa, dok su Vikingsi svladali još jednog divizijskog rivala, ovaj put Lionse s lakih 34:20.

Nije ovo bio lak tjedan za kladioničare, vjerojatno ni za vlasnike Fantasy ekipa. Zato do sljedećeg tjedna možemo raspravljati tko je najbolji WR i naći odgovore ili ne, a za sve pokopane listiće ide tradicionalni glazbeni broj:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!