Nogomet

Bišćan: 'Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda'

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 12.11.2020.
Bišćan: 'Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda'
Foto: Pixsell

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan ponudio je svoje viđenje raspleta dvoboja iz Edinburgha, gdje su mladi Vatreni odigrali neriješenih 2:2 sa Škotskom.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija bila je na pragu pobjede nad Škotskom koja bi u potpunosti otvorila vrata prema plasmanu na Europsko prvenstvo. Međutim, Škoti su nadoknadili dva pogotka zaostatka i izborili podjelu bodova.

"Nažalost, izgubili smo bodove u utakmici u kojoj smo imali sve pod svojom kontrolom. Vodili smo dva razlike na poluvremenu, limitirali Škotsku na praktično niti jedan pokušaj prema našim vratima", prokomentirao je izbornik Igor Bišćan.

"U drugom poluvremenu dogodila nam se greška koja se uvijek može dogoditi, no poslije te greške reagiramo nedopustivo loše. Taj je crveni karton potpuno promijenio utakmicu, od tog smo se trenutka spašavali, posebno nakon drugog pogotka, strijepili smo čak i za taj jedan bod", nastavio je.

"Njihov nam je crveni karton pomogao da nakon svega uzmemo barem bod, s kojim nismo zadovoljni. Sasvim suprotno, jako smo razočarani jer smo u prvom dijelu pokazali da smo puno bolja momčad. Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda", zaključio je Bišćan.

Hrvatska U-21 tako više ne ovisi sama o sebi u zadnjem kvalifikacijskom kolu, kada će u Puli dočekati Litvu. Uz pobjedu nad Litvom, Bišćanovim izabranicima za prvo su mjesto potrebni povoljni rezultati utakmica Grčka - Češka i Grčka - Škotska.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stodra12.11.2020. u 20:23
    ali naj gresku je ipak napravio Izbornik, koji je mislio nakon kartona odigrati na beku s Majerom do kraja, igracu koji ne igra obranu, dok je pao gol za 2-2 vec je sve bilo gotovo, jer Biscanove momcadi se ne vracaju. Biscanov stil je biti front-runner, ne comebacker!
    stodra