Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3, 6. kolo, 17.11.2020, 20:45 h
Francuska
Francuska 4:2 Švedska
Švedska

Francuska poslala Švedsku u Ligu B, Španjolci uništili Nijemce

Matej Kačan • utorak, 17.11.2020.
Francuska poslala Švedsku u Ligu B, Španjolci uništili Nijemce

Uz susret Hrvatske i Portugala, u Ligi A Lige nacija odigrana su još dva susreta. Posebno nam je zanimljiv bio onaj u našoj skupini gdje je Francuska svladala Švedsku i Hrvatskoj osigurala ostanak u Ligi A bez obzira na ishod na Poljudu...

Hrvatska je igrala protiv Portugala na Poljudu, ali je za slučaj negativnog ishoda uvijek imala jedno uho na Parizu i Saint-Denisu. Tamo je Francuska odradila svoj dio posla pobjedom nad Švedskom, ali nije sve krenulo baš tako bajno.

Dok je na Poljudu bilo 0:0, Švedska je rano vodila te se činilo da Hrvatska ispada. Viktor Claesson je pokupio jedan odbijanac na rubu 16 metara te je krenuo u dribling i nanizao nekoliko obrambenih igrača te je pogodio s 11 metara za vodstvo Šveđana.

No, brzo su stvari sjele na svoje mjesto, Francuska je okrenula i došla do pobjede. Olivier Giroud je spremno na 14 metara dočekao povratnu loptu Thurama i zakucao ju u mrežu, a već u 36. Benjamin Pavard jedan odbijanac prima na desnoj strani s 13 metara i pogađa suprotni kut.

Francuzi su do konačnog rezultata stigli u 59. klasičnom akcijom. Ubacio je Kylian Mbappe, a na peterac je natrčao Giroud koji glavom silovito zakucava za 3:1. No, Hrvatska je još morala drhtati jer je Robin Quaison zabio u praznu mrežu za 3:2 i Šveđanima je trebao još gol za ostanak. Pogodak je i pao, ali na drugoj strani. Kingsley Coman riješio je sve dvojbe i postavio 4:2 te poslao Švedsku u Ligu B.

U drugoj utakmici se u skupini A4 vodila bitka za prvo mjesto u skupini i Španjolska je sa silovitih šest golova izborila prvo mjesto i završni turnir. Na gostovanje u Sevillu je stigla Njemačka koja se u dosta jakom sastavu nije proslavila.

Španjolci su odigrali sukladno svom nadimku - furiozno i pomeli Nijemce s terena. Već u prvom poluvremenu je susret bio riješen, a briljirali su Fabian Ruiz i Ferran Torres. Ruiz je u prvih 45 minuta upisao dvije asistencije, onu u 17. minuti iz kornera za Moratu, te onu za Rodrija, također iz kornera u 38. minuti.

Između toga je zabio Torres kojeg je uposlio Dani Olmo, a novi igrač Manchester Cityja nastavlja gdje je stao i u drugom poluvremenu završio sjajnu kontru Španjolske na asistenciju Gaye, a hat-trick je kompletirao u 71., opet na asistenciju Ruiza.

Katastrofu Njemačka nije ublažila, štoviše je konačnih 6:0 postavio Mikel Oyarzabal u 89. na asistenciju Gaye koji je također odigrao sjajnu partiju.

Liga nacija, Liga A, šesto kolo:
Francuska - Švedska 4:2
Španjolska - Njemačka 6:0

Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Francuska4:2Švedska
Hrvatska2:3Portugal
1Francuska 612:5+716
2Portugal 612:4+813
3Hrvatska 69:16-73
4Švedska 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!