Tenis

Alexander Zverev u tri seta slomio Diega Schwartzmana

Branimir Korać • srijeda, 18.11.2020.
Alexander Zverev u tri seta slomio Diega Schwartzmana

Alexander Zverev stigao je do svoje prve pobjede na ATP Finalsu u Londonu. Zverev je svladao Diega Schwartzmana, ali nije oduševio...

Nakon što su glatko poraženi u prvom kolu od Novaka Đokovića i Daniila Medvedeva, Diego Schwartzman i Alexander Zverev nisu imali izbora nego ići isključivo na pobjedu u drugom kolu.

Zverev je u meč ušao kao favorit, igrao je bolje većim dijelom dvoboja, imao prednost, ali ušao je sredinom meča u krizu i dopustio Argentincu da osvojio drugi set i produži dvoboj.

Schwartzman je prvi u meču došao do prednosti i poveo s 2:1, ali nakon toga gubi naredna dva servis gema i Zverev uz manje probleme na servisu za set uzima prvi set sa 6:3.

U drugom setu slična priča. Ovaj put je Zverev došao prvi do breaka i poveo s 3:1 da bi se Schwartzman uspio vratiti, napraviti preokret i osvojiti drugi set sa 6:4.

Odluka je pala u trećem gdje je proradio servis Zvereva koji je igrao sve bolje i u tom setu protivniku je dopustio samo tri poena na reternu, a sam je napravio dva breaka i u još jednom gemu imao dvije vezane break lopte.

U trećem setu Zverev je ubacio čak 89 posto prvog servisa i osvojio čak 88 posto poena nakon što je pogodio prvi servis.

ATP Finals, skupina Tokio 1970, drugo kolo:
Alexander Zverev (Njemačka) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina) 6:3, 4:6, 6:3

Tablica:
1. Novak Đoković 1-0
2. Daniil Medvedev 1-0
3. Alexander Zverev 1-1
4. Diego Sebastian Schwartzman 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!