Zimski sportovi

Vlhova vodeća nakon prve vožnje, Leona Popović izborila drugu vožnju

Matej Kačan • subota, 21.11.2020.
Vlhova vodeća nakon prve vožnje, Leona Popović izborila drugu vožnju

U tijeku je prvi ženski slalom sezone u finskom Leviju, a hrvatska predstavnice Leona Popović je odradila dobar posao plasmanom u drugu vožnju...

Nakon prve vožnje prvog ženskog slaloma u Leviju, na vrhu poretka nalazi se Slovakinja Petra Vlhova. Ona je na finskom skijalištu prvu vožnju odradila za 59 sekundi i 19 stotinki, dok se iza nje u povratku nakon pauze od gotovo godinu dana smjestila Mikaela Shiffrin.

Amerikanka zaostaje 15 stotinki, dok je ispod sekunde zaostatka za Vlhovom tek još Katharina Liensberger s 52 stotinke sporijim vremenom. Prvih pet zaokružuju dvije švicarske skijašice, Michelle Gisin i Weny Holdener.

Hrvatska je u prvoj vožnji imala dvije predstavnice. Leona Popović je sa startnog broja 55 odradila sjajan posao te se doskijala do 30. mjesta s 2.29 sekundi zaostatka za vodećom te je tako izborila drugu vožnju u kojoj će krenuti druga jer je s istim vremenom završila i Neja Dvornik iz Slovenije.

Kao 44. na startu je krenula i Andrea Komšić, ali je ona vožnju završila kao jedina za preko 59 sekundi i zauzela je posljednje, 53. mjesto među skijašicama koje su došle u cilj bez ispadanja. Druga vožnja je na rasporedu u 13 sati i 15 minuta.

Svjetski skijaški kup (Ž), Levi, slalom rva vožnja:
1. Petra Vlhova (SVK) 54.19
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.15
3. Katharina Liensberger (AUT) +0.52
4. Michelle Gisin (ŠVI) +1.07
5. Wendy Holdener (ŠVI) +1.16
...
30. Leona Popović (HRV) +2.29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!