Zimski sportovi

Petra Vlhova pobjednica slaloma u Leviju, Leona Popović 27.

Branimir Korać • subota, 21.11.2020.
Petra Vlhova pobjednica slaloma u Leviju, Leona Popović 27.

Slovakinja Petra Vlhova odnijela je pobjedu u prvom ovosezonskom slalomu. U utrci održanoj u Leviju, Vlhova je slavila ispred Mikaele Shiffrin dok je Leona Popović završila 27...

Prvi slalom sezone održan je u Leviju, a slavila je Slovakinja Petra Vlhova. Vlhova je odradila odličnu utrku, imala je prednost nakon prve vožnje, zadržala ju je i nakon druge vožnje te odnijela pobjedu.

Vlhova je i u prvoj utrci sezone, u veleslalomu u Söldenu bila na postolju, tada je zauzela treće mjesto, a ovdje je bila najbrža te stigla do svoje 15. pobjede. Prošle sezone u slalomu je slavila u Zagrebu, Flachauu i Kranjskoj Gori, a na sjajan način najavila je i novu sezonu.

Nakon prve vožnje imala je 15 stotinki prednosti nad Mikaelom Shiffrin, prednost je u drugoj vožnji povećala za tri stotinke te odnijela pobjedu.

Treće mjesto zauzela je Austrijanka Katharina Liensberger koja je zaostala 57 stotinki za pobjednicom dok su sve ostale zaostale više od sekunde.

Treba istaknuti vrlo dobar nastup za Melanie Meillard koja je devetim mjestom došla do svog najboljeg slalomskog rezultata.

Leona Popović izborila je prolaz u drugu vožnju koju je uspjela završiti i na kraju je osvojila četiri boda plasmanom na 27. mjesto s brojem 55.

Slalom Levi:
1. Petra Vlhova (Slovačka) 1:50.11
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.18
3. Katharina Liensberger (Austrija) +0.57
4. Wendy Holdener (Švicarska) +1.35
5. Michelle Gisin (Švicarska) +1.41
6. Laurence St-Germain (Kanada) +1.42
7. Katharina Truppe (Austrija) +1.77
8. Chiara Mair (Austrija) +2.04
9. Melanie Meillard (Švicarska) +2.10
10. Katharina Huber (Austrija) +2.25
...
27. Leona Popović (Hrvatska) +3.72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!