Košarka

Prvaci 'preuređuju' centarsku liniju: Odlazi McGee, dolazi Marc Gasol

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.11.2020.
Prvaci 'preuređuju' centarsku liniju: Odlazi McGee, dolazi Marc Gasol
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NBA tržnica polako jenjava i većina momčadi je razgrabila ona veća imena među slobodnim igračima, a dobar su posao trećeg dana napravili LA Lakersi koji su dodatno osnažili svoju unutarnju liniju...

Nakon što su osvojili NBA naslov, LA Lakersi su se punom parom bacili na osvježavanje ekipe koja bi trebala krenuti u obranu istog. Nakon nekoliko potpisa i razmjena prvog dana NBA tržnice, Lakersi su trećeg dana ugrabili novo veliko ime.

U Los Angeles tako stiže španjolski centar Marc Gasol, čovjek s pedigreom sjajnog obrambenog igrača i iskusni igrač koji je bio važan kotač u NBA naslovu za Toronto Raptorse 2019. godine. Kako bi oslobodili prostor za potpis Gasola, Lakersi su se morali riješiti jednog od sudionika naslova u Orlandu.

Tako je put Clevelanda u razmjeni otišao JaVale McGee i njegov ugovor, a uz njega su Lakersima dali Cavaliersima i izbor druge runde drafta kao "nagradu" za preuzimanje ugovora. Gasol će tako moći potpisati minimalac na dvije godine.

Iza Gasola je po brojkama najgora NBA sezona u karijeri, ali se i dalje diči iznimnom košarkaškom inteligencijom i obranom zbog čega je godinama bio na cijeni kao član Memphis Grizzliesa i Raptorsa. Zanimljivo, upravo su Lakersi ekipa koja je prva birala Gasola.

Španjolac je te 2007. još bio u Barceloni, a Lakersi su prava na njega poslali u Memphis u razmjeni koja je u Los Angeles dovela Paua Gasola na ispomoć Kobeju Bryantu i ovaj je dvojac išao u tri uzastopna finala i uzeo dva naslova.

Marc će tako 13 godina poslije doći u ekipu koja je inicirala njegov NBA put, a ovim će potpisom on i Pau biti prva braća koja su nastupala za Lakerse u nekom trenutku svoje karijere.

FOTO: Igor kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!